Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Provoz dvou odborů Liberce omezí stěhování, může za to i oprava Uranu

Provoz dvou odborů magistrátu v Liberci do konce roku omezí jejich stěhování do jiných prostor. Částečně k tomu město přistoupilo kvůli komplikacím spojených s prováděnou opravou úřednické budovy Uranu.

Radnice původně zamýšlela, že i po dobu rekonstrukce provoz v této sedmipodlažní budově v ulici 1. máje alespoň částečně zachová. „Vypadalo, že to půjde. Nicméně teď kvůli tomu stavebnímu působení nám tam střechou protekla voda, takže se to snažíme vyklidit," uvedl tajemník magistrátu Martin Čech.

Už před zahájením rekonstrukce Uranu za více než 136 milionů korun z něj město přestěhovalo do pronajatých prostor budovy S tower sociální odbor a registr vozidel. Nyní budovu Uranu opustí i pracovníci odboru sociální a bytové politiky. Nově budou od ledna příštího roku ve třetím patře Nového magistrátu, kde dosud byl odbor dopravně správních agend. Ten radnice začala dnes stěhovat do budovy S tower. „Protože jsme registr vozidel přemístili do S toweru, tak je docela logické tam přesunout i zbytek odboru dopravy, aby byli tak nějak pohromadě. A na Novém magistrátu nám zůstane pouze registr řidičů, protože tam jsou na to uzpůsobené přepážky a lidé jsou na to zvyklí. A zůstává nám tam také i autoškola," dodal tajemník.

Provoz odboru dopravně správních agend bude kvůli stěhování omezený do 22. prosince a odboru sociální a bytové politiky od 18. prosince do konce roku. V budově Uranu tak zůstane jen městská policie, která má ale kvůli protečení vody od poloviny listopadu uzavřené přestupkové oddělení.

Rekonstrukce Uranu začala na konci letních prázdnin a potrvá do začátku léta příštího roku. Z úřednických budov Liberce byla v nejhorším stavu. Kolem kancelářské budovy bylo dokonce několik let ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží. Kromě nové fasády se částečné rekonstrukce dočká i vnitřek budovy postavené v roce 1969. Nová bude vzduchotechnika, elektroinstalace či ústřední topení. Přestavbu čeká přízemí, kde bude bude zázemí autobusového nádraží, které je vedle Uranu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz dvou odborů Liberce omezí stěhování, může za to i oprava Uranu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.