Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj dá půl milionu lyžařům na úpravu sportovního areálu ve Vesci

Půl milionovou dotaci na zajištění provozu rekreačního areálu v libereckém Vesci dostane od Libereckého kraje sportovní oddíl TJ Dukla Liberec. Peníze budou využity k zajištění běžeckých tratí a zasněžování v zimním období. Kromě kraje sportovcům přispěje i město, komerční subjekty a Svaz lyžařů České republiky.

Celkové náklady na zimní údržbu areálu činí 1 800 tisíc korun.

Dotaci můžeme poskytnout proto, že jsme uspořili peníze z podpory Rekreačního a sportovního areálu ve Vesci týkající se výměny asfaltového povrchu. Na tuto akci jsme tehdy v rozpočtu alokovali 3.000.000 korun, ale částku jsme nevyčerpali. Můžeme proto volné prostředky použít na fungování areálu v zimní sezoně,“ uvedl Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort, školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Finanční podporu navíc coby jednomu z významných sportovních areálů přislíbil kraj i v rámci Aktualizace Plánu rozvoje sportu v Libereckém kraji 2022–2025, kterou schválilo krajské zastupitelstvo letos v únoru.

Aby mohl vesecký areál plnit účel, pro který byl vybudován, je s ohledem na klimatické podmínky nevyhnutelně nutné zajištění umělého zasněžování. Peněžní prostředky jsme dali dohromady se statutárním městem Liberec, Svazem lyžařů České republiky a komerčními subjekty. Po skončení zimní sezony vyhodnotíme projekt z pohledu efektivity, hospodárnosti a dlouhodobé udržitelnosti,“ dodal Čeřovský.

Půlmilionovou sumou se budou podílet na zajištění provozu areálu i marketingoví partneři a statutární město Liberec, třemi sty tisíci přispěje Svaz lyžařů České republiky.

TJ Dukla Liberec je jedním z největších oddílů běžeckého lyžování v České republice. Jejími členy jsou nejen děti, ale i členové reprezentace České republiky. Kromě běžeckého lyžování se oddíl věnuje také například alpskému lyžování, snowboardingu, skokům na lyžích, severské kombinaci a sáňkařskému sportu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MML

Štítky zasněžování, úprava areálu Vesec, podpora, Liberecký kraj

Kraj dá půl milionu lyžařům na úpravu sportovního areálu ve Vesci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.