Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Liberecký kraj chce nakoupit od menších vlastníků akcie ČSAD Liberec

Liberecký kraj, respektive jeho společnost Autobusy LK usiluje o to, stát se jediným vlastníkem společností ČSAD Liberec a Autocentrum Nord. Společnost zajišťuje hromadnou autobusovou dopravu ve významné části kraje.

Společnost Autobusy LK vlastní majoritní podíl ve společnostech ČSAD Liberec (97,457%) a Autocentrum Nord (97,768%). Kvůli připravované fúzi mají Autobusy LK na základě usnesení krajského zastupitelstva z letošního září zájem nabýt pokud možno výlučný podíl. Nyní proto plánují vykoupit akcie od minoritních akcionářů na základě dohody. Menšinovými akcionáři jsou města a obce v regionu, mimo jiné i město Liberec.

Nabídková cena činí 125 korun za akcii ČSAD Liberec v nominální hodnotě 100 korun a 74 korun za akcii Autocentra Nord v nominální hodnotě 40 korun. Kupujícím by byla v obou případech společnost Autobusy LK, jejímž jediným společníkem je Liberecký kraj. Nabídková cena vychází ze znaleckého posudku zpracovaného kanceláří APELEN Valuation ke dni 10. října 2023,“ uvedl Jan Sviták (Starostové pro LK), statutární náměstek pro resort dopravy. 

Prodej akcií již schválilo na svém posledním zasedání Zastupitelstvo města Liberec, které v ČSAD Liberec vlastní 0,5 procent akcií a necelá dvě procenta ve společnosti Autocentrum Nord. I přesto, že již nebude město akcionářem, bude mít i nadále zástupce v dozorčí radě společnosti.  

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky akcie, ČSAD Liberec, nákup, Liberecký kraj

Liberecký kraj chce nakoupit od menších vlastníků akcie ČSAD Liberec  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.