Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Horním Hanychově se začne s budováním nového sportoviště

V Horním Hanychově na Spáleništi se v dohledné době objeví nový sportovní areál. Na jeho přípravě již místní začali pracovat a přidává se i město.

Rada města Liberce schválila na svém prosincovém jednání výběr dodavatele na vybudování dětského hřiště na Spáleništi v Horním Hanychově.

Toto území postrádá dlouhodobě infrastrukturu tohoto typu, proto jsem rád, že hřiště bude. Po konzultacích a setkávání s místními, jsme vše naplánovali. Navíc místní osadní výbor je velmi aktivní a samotní obyvatelé se podílí na úpravě prostoru. Pomohli městu vykácet nálety, připojili se i k participativnímu rozpočtu,“ uvedl náměstek primátor pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK). Komunitní prostor na Spáleništi je jedním z vybraných projektů participativního rozpočtu roku 2023 a získal druhý nejvyšší počet hlasů mezi velkými projekty.

V prostoru vznikne sportoviště nejen pro děti, ale i volnočasový prostor pro všechny věkové kategorie. Zmizí také nynější škvárová plocha, která se musí sanovat a škvára odvézt. Nejen ze zdravotního hlediska není úplně nejideálnějším povrchem pro hřiště.

Bude se tady také řešit problém se zavodňováním prostoru svahu, tak že se musí vymyslet nějaké odvodňování, nejspíš odvedení vody do místního potoka,“ dodal Janďourek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Město Liberec

Štítky dětské hřiště, komunitní prostor, Spáleniště, Horní Hanychov, Liberec

V Horním Hanychově se začne s budováním nového sportoviště  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.