Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči mají za sebou náročné svátky. Zaznamenali takřka 350 výjezdů

Likvidace následků silného větru, ale i velké vody či další technická pomoc. Nejen v těchto případech zasahovali přes vánoční svátky hasiči napříč Libereckým krajem. Profesionální i dobrovolní hasiči mají za Vánoce za sebou na 340 výjezdů, což je mnohonásobně víc než vloni.

O Štědrém dnu hasiči nejčastěji likvidovali následky silného větru, zejména odstraňovali popadané stromy a větve ze silnic, a to dokonce 130krát. Během prvního svátku vánočního pak převládlo, s ohledem na velkou oblevu a tání sněhu, čerpání vody a provádění protipovodňových opatření nebo, monitoring vodních toků. Také druhý svátek vánoční byl zejména ve znamení technické pomoci.

Z hlediska počtu výjezdů byl pro hasičské jednotky nejnáročnější Štědrý den, kdy v kraji řešily celkem dvě stě událostí. Na Boží hod vánoční počtu zásahů výrazně ubylo, bylo jich o zhruba devadesát. Druhý svátek vánoční byl pro krajské hasiče v porovnání s předchozími dny ještě klidnější, řešili na 50 událostí,“ vypočítala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) Jaroslava Benešová.

Letošní svátky byly pro profesionální hasiče velmi náročné, vždyť například před rokem vyjížděli k necelé padesátce zásahů nahlášeních na linku HZS LK. „Velkou oporou byli proto profesionálním hasičům při zásazích jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje,“ dodala Benešová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, zásahy, velká voda, vichřice, Liberecký kraj

Hasiči mají za sebou náročné svátky. Zaznamenali takřka 350 výjezdů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.