Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilci, poranění od petard i skla nebo bolesti břicha. Urgenty měly rušno

Urgentní příjmy liberecké i jablonecké nemocnice mají za sebou rušnou silvestrovskou noc. Lékaři si museli poradit s opilci, vážnými zraněními i s dalšími problémy pacientů.

Urgentní příjem Krajské nemocnice v Liberci přijal a následně ošetřil od šesti hodin večer do půlnoci celkem jednadvacet pacientů, od půlnoci do sedmi ráno dalších šestnáct. Úrazů bylo celkem patnáct. „Ošetřeni byli pacienti s různými zraněními. Například na urgentu přijali člověka napadeného a pořezaného nožem na krku, další měl vážné poranění po výbuchu římské svíce v ruce a musel nutně na operaci,“ přiblížil mluvčí Krajské nemocnice v Liberci Václav Řičář.

Zdravotníci na urgentu v Liberci ale také poskytovali pomoc člověku, který se krátce po půlnoci rozhodl skoncovat se životem skokem z okna. Ošetřili i řadu řezných poranění, která si lidé pod vlivem oslav způsobili sami, když rozbíjeli skleněné výplně. Do péče se k nim dostal i člověk, který pod vlivem pervitinu rozbil výlohu.

Přišlo i dost pacientů s bolestmi břicha, covidovou dušností či bolestmi na hrudi a arytmií. Jedna pacientka se dostala do péče lékařů kvůli panické atace,“ shrnul mluvčí.

Rušno měli také v jablonecké nemocnici. „Silvestrovská noc na jablonecké chirurgii byla poměrně rušná. Ošetřeno bylo od půlnoci 13 pacientů, jeden z nich byl zraněn pyrotechnikou. Šlo i o běžné úrazy typu rozražení hlavy, zlomení nohy a podobně, většinou způsobených intoxikací alkoholem,“ popsala mluvčí Nemocnice v Jablonci Jana Luňáková.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky urgentní příjem, silvestrovská noc, Liberec, Jablonec nad Nisou

Opilci, poranění od petard i skla nebo bolesti břicha. Urgenty měly rušno  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.