Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bdělost je v Libereckém kraji na pěti tocích, omezení je i na železnici

V Libereckém kraji je v důsledku předchozích srážek a tání sněhu bdělost na pěti tocích. Kvůli podmáčené půdě je i omezený provoz na železniční trati z Liberce na Turnov, konkrétně v úseku mezi krajským městem a Jeřmanicemi, vyplývá z informací na webu Správy železnic (SŽ).

Rychlost tam je snížena na deset kilometrů v hodině," upřesnil mluvčí SŽ Pavel Tesař. Omezení by mělo trvat dnes do podvečerních hodin.

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu za předchozích 24 hodin největší úhrn srážek v kraji zaznamenala stanice na Souši v Desné v Jizerských horách, a to přes 42 milimetrů na metr čtvereční. Na horách v kraji v úterý přes den sněžilo, i tam se ale v noci dostaly teploty nad nulu a sníh tak začal opět tát. Na nejnižším, tedy prvním povodňovém stupni byly ráno z toků v kraji Jizera v Železném Brodě na Jablonecku, Kamenice v Plavech na Jablonecku, Libuňka v Sedmihorkách v Českém ráji, Lužická Nisa v Liberci a Ploučnice ve Stráži pod Ralskem a Mimoni na Českolipsku.

Podle předpovědi pro Liberecký kraj by dnes mělo být oblačno až zataženo, zpočátku místy, během dne na většině území déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty budou mezi šesti až devíti stupni Celsia, na horách mezi třemi a šesti stupni.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, záplavy, železnice, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bdělost je v Libereckém kraji na pěti tocích, omezení je i na železnici  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.