Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jablonecká energetická hledá dodavatele na fotovoltaiku pro desítky objektů ve městě

Společnost Jablonecká energetická zahájila výběrové řízení na dodavatele fotovoltaiky pro objekty města Jablonce a jeho příspěvkové organizace. Předmětem veřejné zakázky za 150 milionů korun je poskytnutí dodávek a montáže FVE včetně řídicího systému na vytipované objekty v majetku města.

Projekt chce Jablonecká energetická (JE) odstartovat letos v prvním pololetí. Přibližně 50 % nákladů pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP). Zbytek bude financovat Jablonecká energetická ze svých zdrojů.  

Jablonecká energetická bude následně celý systém provozovat a zajišťovat dodávky elektřiny a také akumulaci energie do baterií nebo teplé vody. Položíme tak základ pro komunitní energetiku v Jablonci nad Nisou,“ uvedl Boris Pospíšil, člen představenstva pověřený řízením společnosti.

V Jablonci se vydají cestou komunitní energetiky, střechy domů osadí fotovoltaikou

Jablonecká energetická, která je hlavním dodavatelem energií pro jabloneckou aglomeraci, připravuje projekt komunitní energetiky. V první fázi chce nechat osadit několik desítek střech vlastních i městských objektů fotovoltaickými elektrárnami. V...

Vypsání výběrového řízení je završením jedné z etap ambiciózního projektu. Věřím, že jsme vše připravili pečlivě a děkuji všem, kteří se na tom podíleli jak v Jablonecké energetické, tak na magistrátu. Velký dík samozřejmě patří i našim externím odborným spolupracovníkům.  Věřím, že i při výběru dodavatele budeme mít šťastnou ruku,“ dodal předseda představenstva JE Petr Roubíček.

Fotovoltaické panely by se měly objevit na zhruba devadesáti objektech ve městě. Mimo jiné například na školách, městském bazénu, městské sportovní hale a podobně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky fotovoltaika, zakázka, Jablonecká energetická, Jablonec nad Nisou

Jablonecká energetická hledá dodavatele na fotovoltaiku pro desítky objektů ve městě  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.