Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z nevyužitých prostor kina udělali ve Frýdlantu sál pro besedy i spolky

Ve Frýdlantu, v nevyužívaných prostorách kina, vznikl nový multifunkční sál. Poslouží například pro jednání zastupitelstva, pro přednášky či besedy a k dispozici je i spolkům. Podobný sál dosud ve městě scházel. Do provozu bude uveden v nejbližších týdnech.

Sál je v prvním patře budovy, má samostatný vstup, kuchyňku i sociální zázemí, a tak může fungovat nezávisle na kině. Přestavbu zaplatilo město Frýdlant ze svého rozpočtu a přišla na tři a půl milionu korun.

Z našeho frýdlantského kina se v poslední době stalo jakési multifunkční kulturní zařízení. Nejenže tu promítá kino, ale konají se tu i divadelní nebo školní představení. Co nám v kině ale zatím chybělo, bylo zázemí například pro konference nebo semináře, ke kterým je velký promítací sál nevhodný,“ vysvětlil starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

V rámci rekonstrukce byla obnovena elektroinstalace, části osvětlení, nové jsou rozvody vody a otopných těles, pořízeny byly vertikální žaluzie a nové je sociální zázemí a také kuchyň.

Sál je vybaven novou moderní audiovizuální technikou, je v něm tedy možné dělat například i videokonference. My ho budeme využívat třeba i k jednání zastupitelstva města, čemuž jsou uzpůsobeny i stoly v místnosti a datové a elektrické přípojky,“ doplnil starosta.

Využití sálu ale bude širší. „Počítáme s tím, že se v něm budou konat například besedy nebo přednášky či setkání seniorů nebo spolků, která teď probíhají v zasedací místnosti radnice. Ta je ale přetížena. Těším se, že se kino otevře zase dalším lidem a aktivitám,“ uzavřela vedoucí Odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky přestavba, kino, multifunkční sál, Frýdlant, Liberecko

Z nevyužitých prostor kina udělali ve Frýdlantu sál pro besedy i spolky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.