Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do zaseklé tříkolky s invalidou narazil na Českolipsku vlak, muž je zraněný

Středně těžké poranění utrpěl dnes sedmasedmdesátiletý invalida, jemuž se v kolejišti na železničním přejezdu v Žandově na Českolipsku zasekla tříkolka. Následně do ní narazil vlak. Z prvotních informací není jasné, zda senior utrpěl zranění při střetu s vlakem nebo po pádu na zem, když se snažil dostat do bezpečí z tříkolky, vyplývá z informací od policie a záchranné služby.

Přímý střet nelze vyloučit. Pacient utrpěl středně těžké poranění, byl při vědomí. Letecky jsme ho transportovali na traumacentrum v Liberci kvůli mechanismu toho úrazu, aby se vyloučilo nějaké závažné vnitřní zranění," uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se stala na železniční trati mezi Českou Lípou a Děčínem krátce po 12:45. Když muž přejížděl přes železniční přejezd v Žandově, zaseklo se mu v kolejišti jedno kolo od tříkolky. „Muž se snažil tříkolku z kolejiště vyprostit, ale nedařilo se mu to," řekla regionální mluvčí policie Ivana Baláková. Střetu nedokázal zabránit ani strojvedoucí osobního vlaku, který přijížděl od České Lípy. „Strojvedoucí viděl invalidu, jak se snaží vyprostit. Pro krátkou vzdálenost ale nestačil zastavit a tříkolku odhodil vlak mimo kolejiště," uvedla Baláková. Strojvedoucí podle ní neví, zda vlak zasáhl jen tříkolku či narazil i do muže. „Okolnosti a další detaily této nehody zjišťujeme," dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna

Štítky ČR, nehoda, železnice, Českolipsko, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zaseklé tříkolky s invalidou narazil na Českolipsku vlak, muž je zraněný  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.