Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Turnov schválil změnu územního plánu, jež umožní výstavbu bytů v areálu Dioptry

Turnov na Semilsku schválil změnu územního plánu, jež umožní bytovou výstavbu v průmyslovém areálu bývalé Dioptry v Sobotecké ulici. V budoucnu by tam mohlo být 140 až 150 bytů.

Samozřejmě to znamená i nějaké obyvatele pro naše město. A znamená to i další nápor na občanskou vybavenost," uvedl starosta čtrnáctitisícového města Tomáš Hocke (Nezávislý blok). S developerem proto podle něj uzavřeli dohodu o kompenzačním příspěvku, který chce Turnov použít na vybudování mateřské školy. Výše příspěvku se bude odvíjet od toho, kolik metrů podlahových ploch nakonec nové byty v areálu Dioptry budou mít. „Jeho možná výše je od 11,9 milionu do 28 milionů korun," dodal starosta.

Turnovská Dioptra ukončila výrobní činnost v areálu v Sobotecké ulici počátkem roku 2020. Pronajaté prostory tam má ale nadále výzkumné centrum TOPTEC, které je sekcí Ústavu fyziky plazmatu Akademie věd ČR. Nájemní smlouva mu podle starosty vyprší v roce 2025. Vedení města má ale zájem, aby výzkumné centrum v Turnově zůstalo. Nové výzkumné pracoviště zhruba za 200 milionů korun by mělo vyrůst hned vedle Dioptry. „Před Vánoci bylo vydáno územní rozhodnutí," dodal Hocke.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky ČR, správa, byty, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov schválil změnu územního plánu, jež umožní výstavbu bytů v areálu Dioptry  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.