Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jízdenka za 34 Kč při koupi v busu byla dle primátora chybou, cena klesne

Za jednorázovou jízdenku při nákupu přímo v autobuse či tramvaji v MHD v Liberci zaplatí cestující od pátku 28 korun, jak to vedení města původně zamýšlelo. Od 1. ledna platili cestující 34 korun.

Podle dnešního vyjádření primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) se ale jednalo o chybu, za kterou se omluvil.

Liberec od letošního roku zdražil jednorázovou jízdenku z 24 na 28 korun při nákupu on-line. Její papírovou verzi již dříve označil primátor za mrtvou záležitost, a i proto se její cena navýšila výrazněji, z 24 na 34 korun. Takovou cenu ale museli první dny letošního roku platit i cestující, kteří si přes platební kartu kupovali jízdenku přímo ve vozech MHD.

Bohužel došlo ke zpoždění ze strany dodavatele nového odbavovacího zařízení, o čemž jsem se dozvěděl až včera (ve středu). Považuji to za chybu dopravního podniku. Omlouvám se Liberečanům, že slíbená služba nebyla zprovozněna ihned od 1. ledna. Během dneška jsem okamžitě podnikl příslušné kroky a v rámci svých kompetencí požádal, aby hned od zítra (od pátku) mohli cestující nakupovat jízdenky v autobusech a tramvajích za novou cenu 28 korun, nikoliv za 34 korun," uvedl primátor.

Provizorně se podle něj upraví automaty tak, aby si bankovní kartou mohli cestující jízdenku koupit za správnou cenu. „Dopravní podnik slíbil, že nové validátory budou instalovány do všech autobusů v polovině ledna a do tramvají koncem ledna. O přesném termínu bude veřejnost informovat dopravní podnik. Zároveň platí, že cestující si můžou do té doby koupit jízdenku rovněž prostřednictvím aplikace IDOLka nebo přes původní OPUScard," dodal primátor.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, MHD, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Monika Švarcová

Výmluvy a lži.

Pátek, 5. ledna 2024, 06:21Odpovědět

Jízdenka za 34 Kč při koupi v busu byla dle primátora chybou, cena klesne  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.