Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jablonci se objevili podomní prodejci. Město před nimi varuje

Několik případů podomního prodeje zaznamenali v uplynulých dnech strážníci v Jablonci nad Nisou. Ač ve městě podomní prodej zakazuje vyhláška, přece jen se čas od času podvodníci objeví. Tentokrát jim podlehlo několik seniorů. Město proto varuje veřejnost.

Konkrétně šlo o osoby, které obcházely byty a nabízely služby jménem údajné firmy EKOPLAST RA s.r.o. Navštívili seniory v ulicích v okolí centra a Horního náměstí a v ulici Na Výšině.

 „Ve všech případech prodejci oslovili starší občany, nechali se pozvat k nim domů. Tam jim nabízeli služby, nechali podepsat papíry a nechali si zaplatit s tím, že se ještě vrátí na údajnou kontrolu. To se ale samozřejmě nestalo,“ popsala jednání podomních prodejců mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Krajčovičová. Když podvedení lidé odhalili, že se nejspíš stali obětí podvodníků, obrátili se na městskou policii. Ta se nyní případy zabývá a město v souvislosti s tím vyzývá veřejnost k obezřetnosti.

Budeme rádi, pokud poučí své rodiče a prarodiče jejich děti i vnoučata. Informujeme proto i prostřednictvím sociálních sítí, kde má informace velký dosah. Obecně se naše městská policie věnuje intenzivně i prevenci v této oblasti,“ vysvětlila Krajčovičová. Například vloni, když se podobné případy také objevily, distribuovalo město do schránek varovné a preventivní letáky, průběžně se rozdávají i v centrech sociálních služeb nebo domovech důchodců, na stejných místech také strážníci pořádají besedy s touto tematikou. Případy posledních dnů se nyní policisté intenzivně zabývají.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky varování, podomní prodejci, senioři, Jablonec nad Nisou

V Jablonci se objevili podomní prodejci. Město před nimi varuje  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.