Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Hraběticích na parkovišti zaplatíte od února už pouze kartou. Kvůli zlodějům

Na frekventovaném parkovišti v Hraběticích v Jizerských horách půjde od 1. února platit parkovné už jedině platební kartou. Můžou za to zloději, kteří parkovací automat opakovaně vykradli a nechali za sebou statisícové škody.

Rozhodli jsme se, že úplně zrušíme platbu penězi a půjde platit pouze kartou. Platí to pouze pro tento parkovací automat, na ostatní parkovištích zůstává i možnost platit hotově. Platit to bude od 1. února,“ uvedl Daniel David, starosta Janova nad Nisou, na jehož katastru parkoviště leží a o jeho provoz se stará Janovská o.p.s., která z výtěžku provozuje janovskou sokolovnu.

Protože je parkoviště nejodlehlejším místem, kde je automat umístěný, a tak nějaký čas trvá, než na místo dorazí třeba policie, proto se zřejmě stal terčem zlodějů. Ti jej poprvé vykradli 11. prosince a podruhé v noci z 30. na 31. prosince 2023.

V prvním případě vybrali z automatu 40 tisíc korun, ve druhém 2 tisíce, protože jsme ho po této zkušenosti hodně často vybírali. Ale v prvním případě byla vzniklá škoda na automatu za 113 tisíc a škodu z druhé krádeže ještě nemáme vyčíslenou,“ přibližuje David důvody, proč už v automatu nechtějí mít žádné peníze. Před vykradením automatu nezabránila zlodějům ani skutečnost, že je parkoviště celou noc osvětlené a pod kamerami. „Ostatně ve druhém případě vykradli i automat v Bedřichově, a tam je to místo ještě frekventovanější. Ale zlodějům trvá dvě a půl minuty ho vybrat, to nestihne ani nikdo přijet,“ podotkl starosta.   

Parkoviště na Hraběticích leží v poloze 800 m. n. m. a je ideálním výchozím místem do Jizerských hor pro běžkaře i výletníky. Parkovné tady vyjde na 100 korun za den a provozní doba parkoviště je od 7 do 22 hodin.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Janov nad Nisou

Štítky parkování, zloději, platba kartou, Hrabětice, Janov nad Nisou, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hraběticích na parkovišti zaplatíte od února už pouze kartou. Kvůli zlodějům  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.