Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvouletý chlapec zůstal zabouchnutý v bytě. Dveře otevřeli hasiči se strážníky

Stačila chvilková nepozornost a už mohlo být zaděláno na průšvih. Poslední lednovou neděli si prožil okamžiky strachu tatínek, který v Jablonci zůstal doma sám s dvouletým chlapečkem a omylem si zabouchl dveře do bytu. Jenže v něm zůstalo osamocené dítě.

Stalo se to v dopoledních hodinách a nešťastný otec zavolal o pomoc na tísňovou linku městské policie. Na pomoc mu kromě jabloneckých strážníků přispěchali i hasiči.

Zásah byl úspěšný. Když se podařilo otevřít dveře, s ulehčením všichni zjistili, že dítě je v pořádku,“ uvedla k události mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Technickou pomoc u podobných případů poskytují hasiči poměrně často. Například jen v lednu to bylo v pětatřiceti případech, což je průměrně jednou denně.

Nejčastěji to bývá v případech, kdy hrozí nebezpečí z prodlení. Třeba když se dítě zabouchne na balkoně nebo v bytě či pokud je za zavřenými dveřmi třeba stará babička nebo dědeček, který se neozývá a podobně,“ doplnila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová s tím, že buď lidé volají přímo na tísňovou linku anebo si pomoc hasičů vyžádají například záchranáři, policie či strážníci.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zabouchnuté dveře, pomoc, hasiči, městská policie, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvouletý chlapec zůstal zabouchnutý v bytě. Dveře otevřeli hasiči se strážníky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.