Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté objevili pohřešovanou dívku, když si jí všimli v záblesku světlometů

Nezletilou dívku, která odešla z domova s tím, že si chce něco udělat, vypátrala dvojice tanvaldských policistů. Doslova v záblesku světlometů ji objevili při pátrací akci po děvčeti.

Po dívce pátrali policisté v polovině ledna, kdy se jednoho dne rozhodla odejít z domova. „Kolem šestnácté hodiny jsme na lince 158 přijali oznámení o pohřešování třináctileté dívky, která v okrese Jablonec nad Nisou odešla z domova, užívá důležité léky a opakovaně vyhrožovala tím, že si sama ublíží.  V tom okamžiku začalo rozsáhlé pátrání,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Policisté dívku hledali v terénu, u kamarádů, prověrce se nevyhnula ani rodina a řada dalších kontaktů. V místech, kde by mohla dívka být pátrali všechny dostupné policejní hlídky, hasiči a povolán byl i vrtulník Letecké služby Policie ČR.

Hledání neustávalo ani po setmění a hlídky postupně pročesávaly vytipované oblasti. Mezi nasazenými byli i policisté z obvodního oddělení v Tanvaldu, Jiří Habr a Martin Fišera. Když se autem vraceli z jednoho propátraného sektoru, spatřili v louce u kostelíku dívku odpovídající popisu pohřešované. Byl to vteřinový záblesk světlometu jejich jedoucího vozidla, díky kterému se v tomto okamžiku policisté dívky v úplně tmě všimli.

Bylo to hodinu a půl od oznámení jejího pohřešování, kdy mohla být rozsáhlá pátrací akce ukončena a samozřejmě mohl být odvolán i policejní vrtulník. Policistům se podařilo nalezenou nezraněnou dívku uklidnit a následně předat do péče posádky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje,“ doplnila policejní mluvčí.

Především pozornost a pohotový přístup k pátrání obou policistů, významně pomohl k rychlému objevení děvčete a předejít tak i třeba i mnohem černějšímu scénáři.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, pohřešovaná, dítě, policie, Jablonecko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté objevili pohřešovanou dívku, když si jí všimli v záblesku světlometů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.