Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Rodinný dům zachvátil v noci požár. Zranil se při něm jeden člověk

, aktualizováno 20. února 2024, 12:45

Rozsáhlý požár zachvátil třicet minut po půlnoci rodinný dům v Zásadě na Jablonecku. Plameny zasáhly celý dům, jedna z obyvatelek domu byla při požáru zraněna a byla převezena do nemocnice. Výše škody byla vyčíslena na 4 miliony. Příčinou požáru byla nejspíš technická závada.

Jednotky druhého stupně hasičů lokalizovaly oheň do patnácti minut od začátku hasebních prací. „Při příjezdu hasičů byl objekt v plném rozsahu požáru, plameny šlehaly okny a střechou ven. Krátce na to došlo k destrukci střechy a obvodového zdiva objektu,“ popsala Eva Klímová z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LBK).

Ke zdolání požáru hasiči postupně nasadili čtyři útočné proudy a zřídili nedaleko místa čerpací stanoviště k doplňování hasební látky pro cisterny. Vodu na požářiště  dopravovali kyvadlovou dopravou. Hasiči museli rozebrat zbývající konstrukce domu, vyhledávali i skrytá ohniska pro jejich dohašování.

Jedna zraněná osoba byla předána do péče záchranářů a následně odvezena do nemocnice do Jablonce nad Nisou. „Zraněný člověk se nadýchal kouře a byl ošetřen na interní ambulanci jablonecké nemocnice,“ doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Předběžná výše škody a příčina vzniku požáru byla vyšetřovateli odhadnuta na 4 miliony korun. Důvodem vzniku pořáru se stala nejspíš nespecifikovaná technická závada. „Veškeré okolnosti celé události i nadále ve spolupráci s hasiči šetříme," informovala mluvčí Policie ČR Dagmar Sohorová.

U požáru zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Tanvald a Jablonec nad Nisou a dalších sedm dobrovolných jednotek, a to JSDH Držkov, Velké Hamry – Velké Hamry I, Jílové u Držkova, Loužnice, Maršovice, Pěnčín – Huť a Železný Brod.

Ohodnoť článek

Foto HZS LBK

Štítky požár, rodinný dům, hasiči, Zásada, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Rodinný dům zachvátil v noci požár. Zranil se při něm jeden člověk  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.