Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město chce během tří let vyměnit okna na uměleckoprůmyslové škole

Do tří let vymění na budově Střední uměleckoprůmyslové školy v Jablonci nad Nisou všechna okna. Jejich obměna má vyjít dohromady na 32 milionů korun a bude rozdělena do tří etap.

Město Jablonec chce nyní žádat o dotaci Liberecký kraj. „Obnova oken je plánovaná na období let 2024-2026 a předpokládaný rozpočet je 32 milionů korun. Proto budeme žádat Liberecký kraj o polovinu nákladů formou individuální dotace ve výši 16 milionů,“ uvedl jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík. Podle něj bude vyměněno celkem 273 oken, která nahradí nová dřevěná špaletová s izolačními dvojskly pro snížení energetické náročnosti, ve dvorní části budou nově euro okna.

Projekt je rozdělen na tři části a první výměna je naplánovaná na rok 2024. V prvním roce se počítá s výměnou 89 oken za 8,1 milionu korun, přičemž dotace by byla ve výši osmi milionů. Dalších 8 milionů od kraje chce město využít v roce 2025, kdy se ve 2. etapě vymění 107 oken. Podíl města je odhadovaný na necelých 5 milionů korun. Ve 3. etapě bude nahrazeno zbývajících 77 oken a podle projektové ceny by za ně město mělo uhradit ze svého rozpočtu 8,8 milionu korun.

V budově na Horním náměstí sídlí v ní Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, jejímž zřizovatel je Liberecký kraj. Část objektu využívá městská základní umělecká škola. Majitelem budovy je město Jablonec, který dům postupně opravuje. V roce 2021 město s finanční podporou Nadace Jablotron vybudovalo ve škole výtah a upravilo bezbariérový vstup ze dvora.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky rekonstrukce, okna, UMPRUM, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce během tří let vyměnit okna na uměleckoprůmyslové škole  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.