Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Řidič přehlédl dívku na přechodu a porazil ji. Policie nabádá k opatrnosti

Nezletilé děvče přecházející po přechodu pro chodce v Lučanech nad Nisou přehlédl přijíždějící řidič. Dívku porazil a musela být se zraněními převezena do nemocnice. Policie v souvislosti s tím vyzývá řidiče k větší obezřetnosti.

Nehoda se stala v pondělí ve dvě hodiny odpoledne na přechodu v Lučanech, na silnici I/14. Šofér v Octávii jel ve směru od Smržovky a v centru obce nedal přednost dívce, která přecházela silnici. Dívka při srážce s autem utrpěla zranění a byla záchranáři převezena do péče lékařů jablonecké nemocnice.

Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u obou účastníku dopravní nehody vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledek. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou,“ doplnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Současně v souvislosti s nehodou upozornila, aby všichni účastníci silničního provozu dbali zvýšené opatrnosti, a to jak při řízení vozidla, tak při přecházení komunikace. „Řidiče vyzýváme, aby především v blízkosti přechodů pro chodce snížili rychlost, a naopak zvýšili svou obezřetnost. Samozřejmě i v těchto jarních dnech může viditelnost i přes den nižší, anebo zase sluneční svit výrazně ostřejší. Chodce upozorňujeme, aby vozovku přecházeli až ve chvíli, kdy blížící se vozidlo zastaví a je zřejmé, že umožní bezpečné přejití,“ upozornila mluvčí.

Zejména by neměli chodci zapomínat na reflexní prvky, ať na oblečení či zavazadlech. Vhodné je doplit je také na dětské kočárky. Zejména pak tehdy, pokud jde chodec podél silnice nebo na krajnici, kde není chodník.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, chodec, varování, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič přehlédl dívku na přechodu a porazil ji. Policie nabádá k opatrnosti  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.