Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Škola na Podhorské ulici, která málem spadla, dostane novou fasádu

Budova Střední odborné školy řemesel a služeb na Podhorské ulici v Jablonci dostane novou fasádu. Bude tak završena její náročná rekonstrukce, kterou doprovázela havárie, při níž téměř spadla část budovy a musela být několik měsíců podpírána. Potom, co uvnitř vzniklo moderní Centrum odborného vzdělávání, nyní budova ještě dostane novou podobu i z venku.

Rekonstrukce je naplánovaná na přelom let 2026–2027. Nyní Liberecký kraj, majitel objektu, vybral zhotovitele projektové dokumentace. Firma Bohemian Buildings Partners, a to za nabídkovou cenu 1.318.900 korun včetně DPH.

Jsem rád, že jsme na dobré cestě k tomu, aby se historická budova, která byla postavená v roce 1872 a jež nyní poskytuje moderní prostory pro Centrum odborného vzdělávání řemesel a služeb, dočkala také funkční a kvalitní fasády. Konkrétně se to týká objektů č. p. 348/54 a 727/58 v jablonecké ulici Podhorská,“ uvedl Zbyněk Miklík (Piráti), náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Na kolik nakonec přijde samotná obnova fasád ještě není jasné. „Cena díla se bude odvíjet od stavebně-technického průzkumu, který je součástí zadání projekčních prací,“ poznamenal Miklík.

Projektová dokumentace má zahrnout repasi a výrobu replik vchodových dveří a vjezdových bran, včetně replik kování, doplnění a repase kovářských, popřípadě litinových mříží oken, výměnu klempířských prvků, doplnění detailů napojení na nová okna a parapety, dále také na výměnu svodů a okapů, revitalizaci historické fasády v souladu s požadavky památkové péče a další nezbytné prvky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky fasáda, Zbyněk Miklík, Liberecký kraj, Česká pirátská strana, jablonec, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola na Podhorské ulici, která málem spadla, dostane novou fasádu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.