Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

V létě se otevře u přehrady v Jablonci nový stánek. Vybrán je už provozovatel

Nový stánek u hráze jablonecké přehrady by měl otevřít už na letní sezonu. Ke konci května má být dokončena jeho výstavba a radní už dokonce vybrali i provozovatele. Stánek je postaven ve stejném konceptu, jako je stánek u pláže U prutu.

Do výběrového řízení na provozovatele stánku na břehu proti plaveckému bazénu se přihlásilo šest zájemců. Jednoho jsme museli vyloučit pro nesplnění požadavků,“ konstatuje Petr Roubíček (ODS), náměstek primátora pro správu majetku statutárního města Jablonec nad Nisou. Radní tak vybírali z pěti uchazečů a vítězem se stal David Klec, s nímž město uzavře smlouvu na dva roky. Otevřený by měl být v sezoně každoročně vždy alespoň od 15. dubna do 30. září.

Stánek má občerstvení s krytým posezením včetně mobiliáře a plochu pro venkovní posezení. V sousedství jsou také veřejné toalety, které však nejsou součástí nájemní smlouvy. 

Toalety jsou určené veřejnosti i hostům stánku. S nájemcem uzavřeme samostatnou dohodu o jejich užívání s tím, že bude přispívat na jejich provoz a výše příspěvku bude stanovená podle celkové skutečné výměry stolů a židlí u stánku. Město bude toalety obsluhovat ve vedlejší sezóně denně vždy od 9 do 22 hodin, v té hlavní do 23 hodin,“ doplňuje Roubíček.

Stánek u hráze je jednou z naplánovaných novostaveb naplánovaných v rámci projektu na obnovu zázemí kolem přehrady. Dodavatelem aktuální stavby je společnost RD Rýmařov, která zakázku vysoutěžila cenovou nabídkou 18,7 milionu korun včetně DPH. Cena zahrnuje nejen novostavby, ale i úpravu navazujících ploch a prostor pro workoutové i dětské hřiště. V novém objektu naproti plaveckému bazénu jsou kromě stánku pro občerstvení s krytým posezením i zmíněné záchody, převlékací kabina, uzamykatelné skříňky a venkovní sprcha. U Základny pak vzniknou toalety s celoročním provozem a pergola na dětském hřišti. Podle lhůty uvedené ve smlouvě by mělo být hotovo 15. května. Termín se však posune na konec května.

Důvodem jsou změny oproti zadávací dokumentaci, které si vyžádala ochrana životního prostředí,“ dodává náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti) a pokračuje: „Bylo nutné zvýšit míru ochrany stromů a jejich kořenů, úplně změnit přípojku vodovodu včetně rozvodů pod samotným WC v lokalitě jih a přetrasovat vedení inženýrských sítí. V lokalitě sever bylo nutné opravit poškozenou přípojku vodovodu i zlikvidovat, vyčistit a vydezinfikovat dva staré nefunkční septiky. S žádnou z těchto prací se v projektové dokumentaci nepočítalo.“

Tyto práce navýší konečnou cenu o 300 tisíc korun,

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky přehrada, páže, novostavby, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se otevře u přehrady v Jablonci nový stánek. Vybrán je už provozovatel  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.