Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Srnčák postupně prochází opravami. Unikátní sportovní areál před padesáti lety vybudovali nadšenci

Zanedlouho uplyne padesát let od okamžiku, kdy sportovní nadšenci a dobrovolníci vybudovali v Jablonci nad Nisou unikátní sportovní areál Srnčí důl. Celé ty roky je nejen oblíbeným místem sportovců, ale i rodin s dětmi či výletníků a nejeden Jablonečan v něm absolvoval alespoň pár hodin tělocviku. Od roku 2022 postupně prochází obnovou.

Naposledy prošla obnovou přístupová cesta do areálu, jejíž oprava přišla na 760 tisíc korun. „Během dubna jsme opravili vstupní spojovací cestu do sportovního areálu, který využívá mnoho Jablonečanů jak ke sportu, tak k vycházkám,“ řekl Petr Roubíček (ODS), náměstek pro správu majetku Jablonce nad Nisou. Podle něj ale opravy v areálu nekončí. „Plánujeme ještě další opravu, a to běžecké dráhy. Záleží však na tom, zda na ni letos najdeme peníze v rozpočtu,“ uvedl Roubíček.

Postupné opravy Srnčáku pokračují již třetím rokem. Na jeho vylepšování pracují společně jablonecký magistrát a spolek Milujeme Jizerky.  Obnoveny jsou například tůně, odtokové kanály anebo cesty, které v roce 2021 zničil přívalový déšť. Smyslem všech prací je ale zachovat areálu přírodní podobu, a ještě více rozšířit relaxační zónu.

Sportovní areál Srnčí důl postavili v letech 1976-78 sportovní nadšenci, kteří tam pracovali zdarma ve svém volném čase. V areálu jsou běžecké trasy, softballové hřiště, sektor pro výškaře, dálkaře, oštěpaře nebo diskaře a kladiváře. Nedávno tam vzniklo devítijamkové discgolfové hřiště. Srnčák je také oblíbeným místem pro pořádání táboráků, protože je zde veřejné ohniště a nechybí různé prostory pro relaxaci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky sportovní areál, oprava, Srnčí důl, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srnčák postupně prochází opravami. Unikátní sportovní areál před padesáti lety vybudovali nadšenci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.