Počasí dnes25 °C, zítra20 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Ředitelům škol zřizovaných krajem končí funkční období. Jmenováni byli noví

Sedmadvacet ředitelů středních či speciálních škol jmenovali radní Libereckého kraje. Po šesti letech se opět konala výběrová řízení na tyto pozice. Zůstalo 22 stávajících a pět je nových.

Konkurzy se konaly na místa ředitelů 28 škol a školských zařízení, protože těm nynějším končí 31. července funkční období. Konkrétně se jednalo o 14 středních škol, 7 základních pro žáky se speciálními potřebami, 4 dětské domovy a tři pedagogicko-psychologické poradny.

Školský zákon umožňuje zřizovatelům jednou za šest let odvolat ředitele škol a školských zařízení. Liberecký kraj této možnosti využívá již řadu let,“ vysvětlil náměstek pro školství Jiří Čeřovský (ODS).

Radní nyní jmenovali nové ředitele, kteří se funkce ujmou od 1. srpna. „Akceptovali jsme doporučení výběrových komisí. Ve většině případech jde o opětovné jmenování stávajících ředitelů,“ doplnil Čeřovský.

Neobsazené zatím zůstává místo ředitele dětského domova ve Frýdlantu, kde se bude konkurz opakovat. Přihlásili se totiž dva uchazeči, kdy jeden nesplnil podmínky a druhý svou přihlášku stáhnul.

Noví ředitelé budou od srpna v pěti školách, a to v Gymnáziu U Balvanu v Jablonci nad Nisou, Střední zdravotnické škole v Turnově, Střední škole gastronomie a služeb ve Dvorské ulici v Liberci, v Základní a mateřské škole v Jilemnici a Pedagogicko-psychologické poradně v Semilech.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky konkurzy, ředitelé, školy, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelům škol zřizovaných krajem končí funkční období. Jmenováni byli noví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.