Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

U jablonecké přehrady otevřou nové toalety, sprchu, úschovny i občerstvení

Začátkem června budou u jablonecké přehrady otevřeny další prostory, které nabídnou návštěvníkům větší komfort při pobytu u vody. Kromě nového stánku s občerstvením u hráze přibydou i skříňky pro úschovu věcí, sprcha, nové toalety, dětské pískoviště či stínící pergola.

Do finále spějí práce u pláže v sousedství budovy Povodí Labe. „U Základny jsme zbourali původní záchody a postavili nové, které jsou celoroční. U dětského hřiště vzniklo nové pískoviště s pergolou, aby zajistila stín v horkém létě. Od června by mělo začít oboje fungovat,“ uvedla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Na opačné straně břehu se dokončuje nové občerstvení u hráze, které by mělo být dokončené také do začátku června. „Následně se tam nastěhuje provozovatel. Počítáme s tím, že bude potřebovat nějaký čas na zařízení prostor, a tak by mohlo být otevřeno zhruba od poloviny června,“ poznamenala Fričová. Kromě stánku s občerstvením tady budou také otevřeny nové sezónní toalety i prostory pro uschovávání věcí.  

Další kiosky i zázemí by město rádo nechalo vybudovat v příštím roce, a to podél pláže pod budovou Povodí Labe. Měla by tam přibýt celá řada kiosků s občerstvením, krytá terasa, místa pro odkládání věcí či sprcha, což na této straně přehrady chybí.  

Toto nás ale čeká příští rok, pokud se dohodneme s Povodím Labe. Pozemky, kde by měly stánky stát, jsou totiž jejich. Alternativu zatím nemáme, tak doufáme, že se nám podaří se s nimi domluvit,“ dodává Fričová.

Město nechalo před zahájením sezony také uklidit prostor po vyhořelých Slunečních lázních. Plocha zatím zůstane volná, protože ještě není úplně jasné, jak se prostor využije.

Rovněž na Tajvanu se zatím dělají pozemní úpravy. „Srovná se terén, upravuje se příjezdová cesta. Úpravou také projde stromořadí, protože některé stromy jsou dožilé a poškozené a na podzim se pak budou dosazovat nové do aleje. A ještě tam vznikne nové ohniště,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky přehrada, Mšeno, zázemí, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U jablonecké přehrady otevřou nové toalety, sprchu, úschovny i občerstvení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.