Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jednu z největších škol v Jablonci čeká modernizace za 21 milionů

V polovině června odstartuje v Jablonci nad Nisou modernizace Základní školy Mozartova. Přijde na 21 milionů korun a rozdělena bude do dvou částí. Školákům začnou proto prázdniny už 17. června, do školy se pak vrátí 16. září.

Modernizace je naplánována do dvou etap, které se uskuteční v průběhu dvou let. Město na projekt získalo podporu z IROP ve výši 18 milionů korun.

Cílem projektu je zvýšit kvalitu výuky díky moderním učebnám, kabinetům, skladům i sborovně pro 1. stupeň základní školy. Celkem škola po realizaci bude mít zmodernizovaných sedm učeben a kabinetů, pět skladů a zmíněnou sborovnu. Současné prostory jsou už zastaralé,“ popsal Jakub Chuchlík (Piráti), jablonecký náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci. Provoz městské knihovny, která má ve škole pobočku, nebude stavbou dotčen.

Celkové náklady na projekt jsou vyčíslené na více než 21 milionů korun, kdy kromě dotace z Evropské unie získalo město i milion ze státního rozpočtu.

Stavba si školu přebere 17. června a začne s realizací 1. etapy projektu, která se bude týkat 1. a 2. nadzemního podlaží,“ upřesnil Pavel Sluka, vedoucí oddělení investičních projektů jabloneckého magistrátu.

V tomto roce město za 1. etapu zaplatí bezmála 5,5 milionu korun za stavební část a 1,4 milionů za vybavení, bez DPH. Následně poté budou zmodernizované tři jazykové třídy a jedna učebna IT, čtyři kabinety a tři sklady.

Jazykové třídy k výuce angličtiny a němčiny budou mít kapacitu 63 žáků, učebna IT vybavená novými počítači a audiovizuální technikou bude připravená pro 30 dětí,“ doplnila Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací.

Ve 2. etapě, která je plánovaná od června do září 2025, projdou modernizací další tři odborné učebny, tři kabinety, dva sklady a sborovna.

Třídy budou vybavené novým nábytkem, audiovizuální technikou a akustickými panely. Sborovna po modernizaci poskytne pohodlné zázemí pro učitele 1. stupně a asistenty pedagogů,“ dodala Habadová.

Projekt navazuje na předchozí - Modernizace ZŠ Liberecká a ZŠ Mozartova v Jablonci nad Nisou, který řešil v roce 2018 na ZŠ Mozartova modernizaci odborné učebny chemie, IT učebny a výstavbu venkovní učebny přírodních věd, tzv. Geoparku.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky škola, modernizace, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednu z největších škol v Jablonci čeká modernizace za 21 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.