Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Liberecká nemocnice hledá firmu na opravu dětské psychiatrie za víc než 200 milionů

Krajská nemocnice Liberec (KNL) hledá firmu, která jí kompletně opraví budovu dětské psychiatrie. Náklady na modernizaci areálu ve Školní ulici v Liberci odhaduje KNL zhruba na 214 milionů korun, vyplývá z údajů na webu veřejných zakázek.

Dětská psychiatrie v Liberci poskytuje komplexní psychologické a pedopsychiatrické vyšetření. Jde o jediné pobytové oddělení svého druhu v Libereckém kraji, které slouží i pro dětské pacienty ze sousedních krajů. Nachází se mimo hlavní areál nemocnice, přes 30 let sídlí v bývalé mateřské škole na Králově háji. "Objekt nevyhovuje kapacitně ani hygienicko-epidemiologickým požadavkům na provoz, a proto je nutné provést celkovou modernizaci," sdělil již dříve ČTK mluvčí KNL Václav Řičář.

Díky rekonstrukci budovy a jejímu rozšíření o boční přístavby bude možné oddělit pobytovou část od ambulantního provozu, nahradit čtyřlůžkové pokoje dvojlůžkovými a zároveň zvýšit kapacitu lůžkového oddělení z 25 na 36 míst. Nemocnice na modernizaci areálu ve Školní ulici získala evropskou dotaci z programu IROP II na podporu akutní a specializované lůžkové psychiatrické péče. Práce by v ideálním případě měly začít letos v prosinci a skončit nejpozději o dva roky později. Součástí zakázky je i odstranění azbestu, který je v hydroizolačních vrstvách střechy a odvětracích hlavicích kanalizace. Podmínkou pro účast v soutěži je složení třímilionové jistiny. Termín pro podání nabídek vyprší 7. října.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martina Petrášková

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Liberec, psychiatrie, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká nemocnice hledá firmu na opravu dětské psychiatrie za víc než 200 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.