Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Česká Lípa podepsala smlouvy s firmami, které jí zajistí údržbu komunikací a zeleně

Česká Lípa se dohodla s externími firmami na údržbě zeleně, čištění a zimní údržbě komunikací nebo na úklidu autobusových zastávek. Se společnostmi, které zvítězily ve výběrových řízeních také podepsala rámcové smlouvy. Služby budou externí dodavatelé České Lípě poskytovat do doby, než je budou schopné zajišťovat Technické služby města Česká Lípa, tedy městská společnost, která byla založena letos v létě.

Kromě těchto dvou velkých zakázek na důležité služby města má Česká Lípa podepsané smlouvy také na údržbu drenážní a dešťové kanalizace. „Město tak má podepsané všechny rámcové smlouvy na zajištění služeb, na které bylo v letošním roce vypsáno výběrové řízení,“ říká mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Z praktických důvodů je Česká Lípa v oblasti údržby zeleně rozdělena do tří obvodů. „O údržbu zeleně v severní část města se bude starat firma TV Facility Group, a.s. za necelých 28 milionů korun včetně DPH. O část města pod silnicí II/262 a přidružené obce se bude starat firma Bohumila Koháka za 23,5 milionu korun včetně DPH. O zbylé části města jako je sídliště Špičák, Stará Lípa a další, se bude starat firma TV Facility Group, a.s. za 18,5 milionu korun s DPH,“ přibližuje mluvčí českolipské radnice. Celkově jsou rámcové smlouvy na údržbu zeleně uzavřeny na částku 70 milionů korun s DPH za tři roky plnění.

Čištění a zimní údržbu komunikací a úklid autobusových zastávek v České Lípě bude mít na starosti firma AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Ta zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 108,1 milionu korun s DPH za čtyři roky plnění. Kompletní údržbu drenážní a dešťové kanalizace, vodních toků, bezejmenných vodotečí vodních ploch a odlučovačů ropných látek bude mít na starosti firma Recovera Využití zdrojů, a.s. Ta zvítězila ve výběrovém řízení s cenou 14,8 milionů korun s DPH za 4 roky plnění.

Česká Lípa chce v budoucnu všechny tyto služby zajistit vlastní společností Technické služby města Česká Lípa. Ta je ale zatím v počátcích fungování, oficiálně byla založena až letos v létě. Jednatelem společnosti je bývalý profesionální hasič českolipské stanice Filip Drchota. Základnu mají mít technické služby v areálu v Poříční ulici, který patří městu. Pro společnost je ale nutné přijmout několik desítek lidí, areál přizpůsobit potřebám technických služeb a nakoupit potřebnou techniku.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Česká Lípa

Štítky údržba, komunikace, zeleň, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa podepsala smlouvy s firmami, které jí zajistí údržbu komunikací a zeleně  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.