Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Oprava plochy před hasičárnou ve Frýdlantě finišuje pokládkou asfaltu. Práce uzavřou část Okružní ulice

Před dokončením je ve Frýdlantu obnova plochy před hasičskou zbrojnicí. Město tam od června řešilo kompletní rekonstrukcí plochy problémy s kanalizací a jejím odvodněním. Teď už zbývá jen položit nový asfaltový povrch. Kvůli tomu zůstane od pondělí 9. do středy 11. září úplně uzavřena část ulice Okružní od křižovatky s ulicí Havlíčkovou po křižovatku s ulicí Míru.

„K poškození kanalizace pod asfaltovou plochou před hasičskou zbrojnicí došlo pravděpodobně při povodních v roce 2010, kdy byl celý areál zatopen tisíciletou vodou. Město Frýdlant se kanalizaci snažilo už dříve opravit, bohužel se ukázalo, že je nutná její kompletní rekonstrukce,“ uvedl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS) před započetím prací na jaře letošního roku.

„Asfaltová plocha před hasičskou zbrojnicí byla už ve špatném technickém stavu a odvodnění nefungovalo, jak mělo. Rozhodnutí o rekonstrukci kanalizace i celé asfaltové plochy v areálu hasičské zbrojnice jsme proto uvítali, i když stavba pro nás byla komplikovaná v tom, že jsme se s ní museli vypořádat, abychom byli i přes práce před hasičskou zbrojnicí stále schopni v případě potřeby vyjet k zásahu. Nakonec ale vše proběhlo v koordinaci a v pořádku,“ podotýká velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů Frýdlant Stanislav Socha.

„Práce definitivně skončí už v příštím týdnu. Víme, že přinesly a ještě do středy přinesou především pro řidiče některá dopravní omezení. Děkujeme jim proto za ohleduplnost a součinnost,“ říká Lenka Vebrová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

„Součástí prací na ploše před hasičskou zbrojnicí byla i výměna lapolu, kterým jsou z plochy zachytávány při čištění vozů a jejich údržbě ropné produkty a pozornost byla věnována ploše i v tom smyslu, aby bylo zamezeno zatékání těchto ropných produktů a nečistot mimo lapol,“ dodává starosta Frýdlantu. Areál je také nově osazen lampami veřejného osvětlení, které zde opravdu velmi chyběly. 

Práce jsou vyčísleny na zhruba 5 milionů korun a financovány jsou z městského rozpočtu.

Ohodnoť článek

Foto Miroslav Žebro

Štítky hasiči, Frýdlant, SDH Frýdlant, obnova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava plochy před hasičárnou ve Frýdlantě finišuje pokládkou asfaltu. Práce uzavřou část Okružní ulice  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.