Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Jablonečtí policisté nalezli na zemi dva muže. Jeden nadýchal téměř 5 promile, druhý bojoval o život

Během středečního večera řešili jablonečtí strážníci dva podobné případy. Na zemi v centru města nalezli dva muže. Jeden byl opilý a nadýchal téměř 5 promile alkoholu. Druhý nepravidelně dýchal a byl v ohrožení života, převoz do nemocnice odmítl.

První případ se stal kolem osmé hodiny večerní, kdy našli jablonečtí policisté muže ležícího na chodníku v ulici Lipanská. Strážníci zjistili, že je muž opilý a podrobili ho testu na alkohol. Ten ukázal hodnotu téměř 5 promile alkoholu.

„Neměl na sobě žádné viditelné známky poranění, pravidelně dýchal a pravděpodobný důvod, proč se uložil na chodník, byl vedle něj. Prázdná láhev od rumu informovala strážníky o faktu, že je dotyčný opilý, dřív než patřičný přístroj. Ten už jen potvrdil jejich podezření – ukázal hodnotu 4.79 promile alkoholu v dechu,“ informovalo o tom město Jablonec nad Nisou na svém webu. Muž byl následně převezen na internu do jablonecké nemocnice.

Druhý případ se odehrál hned vedle krátce před půlnocí, a to na Dolním náměstí v centru města. Muž tu ležel na zemi a nepravidelně dýchal. „Oznámil to kolemjdoucí na tísňovou linku 156 s tím, že dotyčný nedýchá. Oznámení potvrdila kamera a hlídka MP okamžitě vyrazila. Muž ležel na zemi s rukama na hrudi, bolestně sípal a nepravidelně dýchal,“ dodalo město.

Policisté zavolali záchranku a přivolali první pomoc. Muž přestával dýchat, a proto jej strážníci uvedli do stabilizované polohy a drželi ho při vědomí, dokud nedorazili záchranáři. Muž však po ošetření odmítl převoz do nemocnice, podepsal reverz a přes velké bolesti odešel. „Jakmile ho záchranáři vyšetřili a ošetřili, muži se udělalo lépe a odmítl převoz do městské nemocnice. Podepsal zasahujícímu lékaři reverz a ačkoliv bylo zjevné, že má velké bolesti v oblasti žeber, spěšně odešel,“ sdělilo město.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se souhlasem městské policie Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, alkohol, první pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonečtí policisté nalezli na zemi dva muže. Jeden nadýchal téměř 5 promile, druhý bojoval o život  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.