Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Domy zažily politické schůzky, teď můžou být vaše

Prodám byt v samém centru Liberce, zařízený, dostupné MHD, blízko je obchod, školy i ostatní služby. Dalo by se říct, ideální inzerát. Po takovém bytu musí sáhnout každý. Ale není to úplně pravda.

Přesně na takové adrese totiž už nějaký čas prodávají krajské byty, které dřív využívali radní. Je jich pět a jsou v domě, v ulici Na Rybníčku. Všechny jsou spíš menší, tak pro jednoho nebo dva lidi ideální. Ale asi to nebude takové terno. Kraj je nabízí už několik měsíců a marně.

„Doteď se nám nepovedlo byty prodat. Zájemce máme jenom na jeden z nich,“ řekl náměstek hejtmana pro ekonomiku Marek Pieter. O ten projevil zájem člověk, který ho chce pořídit jako startovací bydlení pro svého potomka.
Ostatní byty ale své nové nájemníky doteď nenašly. „Možná proto, že jsou dost. Jinak jen hádám, co může být důvodem,“ přemítá Pieter.

Příčin může být víc. O bytech se proslýchá, že spíš byly místem mejdanů a noclehárnou některých úředníků a politiků a používaly se spíš k hodinovým schůzkám. Tedy nic moc reputace. Vybavení bytu také není zrovna dvakrát nejluxusnější. Unifikované kuchyňské linky, rozvrklaný a nejlevnější nábytek. Na kompletní přebudování interiéru bytu přece jen každý singl nemá.

„Byty v centru jsou poptávané mladšími lidmi. Chtějí ale určitý standard a hodně si vybírají. Oblast Na Rybníčku nemá nejlepší pověst kvůli hernám a podnikům v okolí i místnímu parku, kde se zdržují bezdomovci. To by také mohlo být důvodem, proč se nedaří byty prodat,“ míní realitní makléř Tomáš Poustecký.

Kraj teď zvažuje, že byty nabídne do nájmu za tržní nájemné.

Kromě bytů ale nabízí i další nemovitosti. Například luxusní vilu, budovy, které byly součástí škol nebo různé průmyslové areály, ale i třeba rozsáhlé rekreační zařízení v jižních Čechách.

„Oslovili jsme 170 našich příspěvkových organizací, aby řekly, jaké nemovitosti nepotřebují. Sešlo se jich několik desítek. Nabízíme je prostřednictvím realitek a jejich seznam zveřejníme i na našich webových stránkách nebo v krajských novinách,“ uvedl Marek Pieter.

Momentálně je v krajské nabídce 16 nemovitostí z různých koutů Libereckého kraje. Prodat se už podařilo dvě. Vilu v Korejské ulici v Jablonci nad Nisou a bývalou jabloneckou porodnici. Tam byla prodejní cena 18 milionů korun. Kupec už složil zálohu a údajně zde má v úmyslu vybudovat bytový dům.

Máte zájem koupit třeba byt po radních nebo kus školy?

Byt, 39,56 m2
Kupní cena při pořízení (r. 2002): 1 057 000 Kč

Byt, 39,89 m2
Kupní cena při pořízení (r. 2002): 1 057 000 Kč

Byt, 31,54 m2
Výrobní nebo skladovací areál, Lomnice nad Popelkou, 3 000 m 2
Nabídková cena: 2 700 000 Kč

Výrobní areál Liberec – Františkov
Sloužil pro výuku učňovských oborů při ulici Nová v Liberci - Františkově.
Nabídková cena: 7 590 000 Kč

Rekreační zařízení v Jižních Čechách – Hosty
Rozloha 20 000 m2
Nabídková cena: 15 450 000 Kč

Štítky Liberec, Marek Pieter, nemovitost, Jihočeský kraj, Františkov (Velké Kunětice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domy zažily politické schůzky, teď můžou být vaše  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.