Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Roky čekání jsou u konce. V Kravařích začne na podzim stavba obchvatu

Mnoho let čekala obec Kravaře na to, až vznikne obchvat frekventované silnice první třídy číslo patnáct. Teď už to ale vypadá skutečně dobře, bylo vydáno stavební povolení a stavba dvou a půl kilometrového úseku začne už letos na podzim, stavět se pak bude dva roky. A radost mohou mít i ti, co jezdí na Litoměřice, obchvat cestu o několik minut zkrátí a zjednoduší.

„Trasa přeložky silnice I/15 by měla vést jižně od obce Kravaře, mezi okrajem zástavby a železniční tratí Českých drah,“ řekl vedoucí odboru dopravy Jan Čáp. Obci uleví především odklon tranzitní nákladní dopravy, kamiony dosud projížděly přímo obcí a zlepší i životní podmínky obyvatel.

Výrazně se sníží i riziko nehod chodců a cyklistů. „Zároveň pomůže snížit míru hlukového zatížení a zlepší využití stávající silnice I/15 pro místní dopravu,“ dodal Čáp.

Součástí stavby bude samozřejmě i napojení Kravař na nový obchvat, silnice procházející obcí bude přeřazena do nižší třídy.

„Součástí připravované stavby bude také okružní křižovatka, která má být v místě křížení přeložky silnice I/15 - obchvatu Kravař, stávající silnice I/15 ve směru Kravaře – Litoměřice a silnice III/2605,“ podotkla mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková.

Stavba bude dále zahrnovat přeložku místní komunikace a polní cesty, odvodnění a výstavbu čtyř mostů. Nová přeložka silnice I/15 je navržena v kategorii S 9,5/70 v celkové délce 2 715 metrů.

Úplné dokončení obchvatu je naplánováno na podzim roku 2019 a vyjde na 297 milionů korun.

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky silnice, podzim, Kravaře, Litoměřice, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roky čekání jsou u konce. V Kravařích začne na podzim stavba obchvatu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.