Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Vlak narazil do balvanů sesutých na koleje. Provoz na trati mezi Libercem a Pardubicemi tři hodiny stál

Sesuv několika balvanů ve středu navečer zastavil provoz na trati 030 v Košťálově. Do balvanů totiž narazil projíždějící vlak. V době nehody ve vlaku cestovalo patnáct lidí, nikdo z nich se ale nezranil. Cestující museli k náhradnímu autobusu po svých po prudké stráni.

K nehodě došlo krátce po půl sedmé. „Hasiči kontrolovali stav lokomotivy, která se střetla s kameny zrovna na straně, kde má nádrže. Nárazem k jejich poškození naštěstí nedošlo,“ popsala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

České dráhy zajistili náhradní autobusovou dopravu. K nehodě ale došlo v poměrně těžko přístupném terénu. „Hasiči pomohli s evakuací starších lidí po náspu a příkré stráni na zpevněnou komunikaci,“ doplnila mluvčí.

K provizornímu obnovení provozu na trati došlo po třech hodinách uzavírky. „Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Semil společně s dobrovolnou jednotkou z Lomnice nad Popelkou a samozřejmě drážní hasiči z Liberce,“ uzavřela Štrauchová.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Liberec, havárie, Pardubice, Košťálov, České dráhy, Semily, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak narazil do balvanů sesutých na koleje. Provoz na trati mezi Libercem a Pardubicemi tři hodiny stál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.