Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Doprava v okolí průmyslové zóny Jih ve špičce kolabuje. Řešením má být nové napojení

Další krůček k vyřešení neúnosné dopravní situace v okolí liberecké průmyslové zóny Jih udělali na krajském úřadu. Kraj si nechá zpracovat technickou studii novostavby silnice do průmyslové zóny. Určit by měla, zda připojení komunikace vyžaduje proces vyhodnocení vlivu na životní prostředí. Na Liberci pak zůstává, aby silnici zanesl do nového územního plánu.

Doprava v okolí průmyslové zóny kolabuje především odpoledne, kdy se střídají směny. „Napojení průmyslové zóny dlouhodobě neodpovídá počtu aut, která tam denně jezdí. Ve spolupráci se Svazem průmyslu ČR jsme zahájili konkrétní kroky, které povedou k výstavbě dalšího kapacitního napojení průmyslové zóny ze silnice I. třídy,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro dopravu.

O výstavbě silnice se mluví už roky, celý proces ale stále brzdí fakt, že Liberec stále nemá nový územní plán. A protože silnice v tom starém není, stavět se prostě nemůže. „Vedení města nám přislíbilo, že proces schválení změny územního plánu urychlí tak, aby nejpozději do roka byla konečná trasa zakotvena ve schválené územně plánovací dokumentaci,“ dodal Pieter.

Liberec v tuto chvíli připravuje 88. změnu současného územního plánu. A její součástí má být strategické hodnocení, zda jsou navržené plochy z hlediska životního prostředí vhodné pro nové připojení průmyslové zóny.

„Pracujeme na tom, aby kolony do průmyslové zóny zmizely. Přípravu nového kapacitního napojení hodláme spolufinancovat,“ dodal Pieter. Technická studie by měla být zpracována letos v srpnu. Liberecký kraj bude stát 238 tisíc korun.

Autoři | Foto Syner

Štítky průmyslová zóna, silnice, Liberec, Marek Pieter, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bedor

Tak trošku máte u článku fotku z průmyslové zóny "Sever". Taky by bylo dobré, alespoň nastínit návrhy, kudy by mohla silnice vést. Díky

Středa, 8. března 2017, 20:41Odpovědět

Doprava v okolí průmyslové zóny Jih ve špičce kolabuje. Řešením má být nové napojení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.