Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Dopravu mezi Libercem a Frýdlantem komplikuje další omezení, v Mníšku pokračuje stavba chodníku

Kdo denně projíždí po frekventované Liberecké ulici v Mníšku, nemohl si nevšimnout, že se začátkem týdne na hlavní tah mezi Libercem a Frýdlantem vrátili dělníci, kteří pokračují ve výstavbě chodníku. Společně s nimi se vrátilo na silnici omezení, kdy je kvůli zhruba stometrovému úseku provoz sveden do jednoho pruhu. Dopravu nyní řídí semafory, které přidělávají vrásky na čele řidičům.

„Je to opravdu hrůza. Minimálně půl hodiny popojíždění,“ napsala do redakce čtenářka Tereza Bulířová.

O tom, že omezení působí dopravní komplikace, ví i vedení obce. Doprava v těchto místech kolabuje především v ranní a odpolední špičce. „Zkušební dva dny ukázali, že budeme muset najít jiné komfortnější řešení. Od zítra budou začínat práce na chodníku od osmé hodin ráno a odpoledne budou mezi třetí a čtvrtou hodinou přerušeny. Budeme se snažit důsledky nutného dopravního omezení minimalizovat, ale postavit se to musí,“ shrnul starosta Mníšku Roman Slezák. Podle něho by dopravní omezení mělo trvat maximálně do konce měsíce.

Řidiče ale nejspíš nepotěší zpráva, že pracím na frekventované silnici v Mníšku nebude konec ani po dokončení chodníku ve směru na Liberec. V červenci se dělníci přesunou na úsek ve směru na Frýdlant, kde začnou stavbu chodníku za bývalou chemičkou.

„Přechod pro chodce převede chodce na pravou stranu ve směru na Frýdlant a konec bude u benzínové pumpy, kde opět přechod pro chodce a středový ostrůvek převede chodce na stávající chodník za dotčenou benzinkou. Přechody budou dle norem nasvícené a přehledné,“ uzavřel Slezák.

Foto Bezedný Frank

Štítky chodník, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dopravu mezi Libercem a Frýdlantem komplikuje další omezení, v Mníšku pokračuje stavba chodníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.