Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V pondělí uzavřený nájezd na průtah Libercem se na několik dní opět otevře

Stavební práce na nájezdu na průtah Libercem se na několik dní zastaví. Stavba a současně úplná uzavírka nájezdové rampy na silnici ve směru na Turnov z Nákladní ulice bude během velikonočních svátků přerušena. Napojení na průtah se otevře ve čtvrtek ve 14:00 hodin a otevřeno zůstane do úterní sedmé hodiny ranní, poté bude pokračovat dopravní omezení.

Nájezd se uzavřel už včera ráno. Stávající napojení je podle Ředitelství silnic a dálnic nevhodné, a tak se řidiči musí připravit na komplikace, které potrvají až do konce května. Po opětovném uzavření bude na průtahu jen menší omezení rychlosti.

Doprava z ulice Nákladní ve směru na Turnov je nyní odkloněna přes ulici Doubskou na mimoúrovňovou křižovatku v ulici České Mládeže a přes ulici Žitavskou na mimoúrovňovou křižovatku Jungmannova. Provoz v ulici Nákladní je v místě napojení zajištěn jedním jízdním pruhem a ulice Nákladní ve směru od ulic Čechova.

„Stavba řeší úpravu nájezdové rampy mimoúrovňové křižovatky Nákladní na směrově rozdělenou silnici I/35. Stávající napojení je nevhodné. Směrové oblouky malých poloměrů budou nahrazeny plynulejším uspořádáním. Pracovat se bude asi na 110 metrech,“ říká vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Součástí rekonstrukce je úprava odvodnění komunikace a oprava veřejného osvětlení. 

Kvůli uzavírce nájezdu jsou autobusy linek číslo 31, 34 a 500 vedeny ve směru z centra ulicí Doubská okolo bývalého Baumaxu. V opačném směru pojedou linky po své trase. Linka číslo 17 jede ve směru do centra náhradní trasou z ulice Doubská ulicí Šumavská.

Foto Bezedný Frank

Štítky Bílí Tygři Liberec, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, BauMax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bedor

Milá DRBNO, zkus zjistit proč to vůbec v pondělí zavřeli a do dnes tam nikdo ani nehrábnul, zbytečně honí auta i MHD objížďkou a nic se tam neděje, vypadá to jako hloupý žert, neměl by někdo nahradit ztráty, když je to zatím zavřené úplně zbytečně?

Středa, 12. dubna 2017, 18:09Odpovědět

V pondělí uzavřený nájezd na průtah Libercem se na několik dní opět otevře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.