Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstava prací žáků soutěže Malujeme pro týden bezpečnosti 2017

Výtvarná soutěž „Malujeme pro týden bezpečnosti“, jež byla vyhlášena Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci s Libereckým krajem, již zná své vítěze. Od 4. 7. 2017 bude ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje probíhat do konce měsíce výstava nejen výherních výtvarných prací.

Tématem soutěže byla nepřiměřená rychlost jízdy, kterému byl věnován i čtvrtý Celosvětový týden bezpečnosti silničního provozu vyhlášený Organizací spojených národů. Na celém světě mají řidiči problém s dodržováním zákonem nastavených rychlostních limitů. Jak je vidět, této skutečnosti jsou si vědomé i děti. Výtvarná díla žáků mateřských a základních škol budou v červenci k vidění na výstavě ve vestibulu krajského úřadu.

Žákovské práce upozorňují nejen na problematiku nepřiměřené rychlosti motorových vozidel. „Těší nás, že na školách není žákům ani pedagogům problematika bezpečných silnic lhostejná. Soutěž měla mezi školami velký ohlas. Nechceme si nechat dětský pohled na problematiku bezpečnosti v silničním provozu pro sebe. Se soutěžními pracemi proto bude mít možnost seznámit se i široká veřejnost,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana, řízení rezortu dopravy, investic a veřejných zakázek.

Výstava bude probíhat od 4. do 31. července 2017. Široké veřejnosti bude přístupná dle otevírací doby krajského úřadu. Souběžně s výstavou se návštěvníci budou moci podívat i na vyhlídkovou terasu umístěnou v 17. poschodí budovy. „Tuto vyhlídkovou terasu měli možnost navštívit i žáci, kteří se účastnili slavnostního vyhlášení soutěže. Hodnotné ceny věnovala síť prodejen papírnictví McPen. Následně budou práce vystaveny v OC FORUM Liberec,“ doplňuje za Tým silniční bezpečnosti Markéta Novotná.

 

Tisková zpráva

Štítky Liberec, Tým silniční bezpečnosti, soutěž, výstava, Liberecký kraj, krajský úřad, OSN, Marek Pieter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava prací žáků soutěže Malujeme pro týden bezpečnosti 2017  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.