Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Silnicí kolem harcovské přehrady projedete jen jedním směrem

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že vedení města uvažuje o uzavření Zvolenské ulice podél harcovské přehrady na celý srpen. Na to zatím město nezískalo všechna potřebná povolení, omezení ale na této silnici čeká řidiče už nyní. Kvůli pokládce kabelů společností ČEZ bylo nutné silnici přechodně zjednosměrnit. Od Harcova k bývalé Textilaně tak řidiči neprojedou už nyní.

Právě Zvolenská ulice je poslední dobou čím dál častěji předmětem diskuzí. Liberečtí radní uvažují o tom, zda ji na celý srpen neuzavřít. Díky tomu by se zvětšil prostor pro rekreaci a sportovní aktivity. Další uzavírka by ale přinesla také dopravní komplikace.

„Předběžný rozsah uzavření je navržen od hráze k začátku přehrady tak, aby byl zajištěn přístup vozů Technických služeb města Liberce k odběrům vody,“ doplnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

S návrhem na uzavření ulice přišli jako první občané na březnovém veřejném projednání. Rada města vzala na vědomí jejich požadavek a schválila podání žádosti o povolení uzavírky ulice od 1. do 31. srpna.

Podle náměstka primátora Jana Korytáře (Změna pro Liberec) nebude ale jednoduché návrh prosadit. K plánované uzavírce se musí vyjádřit odbor dopravy i policie. „V letošním roce půjde pouze o zkušební dobu na jeden měsíc, a pokud nenastanou nějaké zásadní komplikace, můžeme na příští rok uvažovat o delší době uzavření nebo jiném řešení, které by zde omezilo provoz aut,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář. Uzavírka by se nevztahovala na pěší, cyklisty a v případě potřeby výjimky s povolením magistrátu.

O dočasném uzavření Zvolenské ulice se už mluvilo několikrát. Před deseti lety chtělo silnici vedení města uzavřít v rámci projektu Zelené srdce Liberce. Záměr se ale nakonec nerealizoval podobně jako za předchozího vedení města, kdy projektanti navrhli olemovat silnici chodníkem nebo zjednosměrnění. I tyto projekty skončily jen na papíře.

Jste pro uzavření Zvolenské ulice v letních měsících?

Celkem hlasovalo957 čtenářů

Foto Dominik Svoboda

Štítky uzavírka, Frýdlant, Kunratice, Liberec, rekonstrukce, silnice, ČEZ, přehrada, radnice, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnicí kolem harcovské přehrady projedete jen jedním směrem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.