Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Frýdlantě skončila po roce a čtvrt rekonstrukce Lužické ulice

Začátkem tohoto týdne se po roce a čtvrt otevřela pro dopravu Lužická ulice ve Frýdlantě. Silnice vedoucí od gymnázia k nemocnici nutně potřebovala kompletní rekonstrukci. Doplnit zbývá už jen dopravní značení, speciální povrchovou úpravu před přejezdem a v křižovatkách a část zeleně.

„Došlo k rekonstrukci vodovodu a jednotné kanalizace, vybudování dešťové kanalizace s napojením do místní vodoteče Řasnice, práce probíhaly i na přeložkách inženýrských sítí. Samozřejmě došlo i na novou skladbu vozovky i s podklady a nové asfaltové kryty včetně chodníkových těles,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

V ulici vznikla také nová místa pro parkování podél komunikace a dvě nová větší parkoviště. Vysazena je část zeleně, která nahradila tu původní. „Zapomenout nesmím ani na fakt, že v Lužická ulice se během rekonstrukce dočkala také obnovy veřejného osvětlení. Tu ovšem provedl správce veřejného osvětlení, společnost Eltodo, jako samostatnou zakázku,“ doplnil starosta.

V ulici tak už zbývá jen vysadit zeleň v úseku od nemocnice ke křižovatce ulic V Úvoze, Příčná a Lužická, kde se ale budou nejprve obnovovat chodníky u panelových domů. Asfalt tam nahradí zámková dlažba.

Na nově zrekonstruovanou silnici bude nanesen ještě speciální plastový nátěr, který by měl fungovat jako zpomalovací prvek a vizuální úprava. Nátěr bude na všech křižovatkách v Lužické ulici a také před přechodem u nemocnice.

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, Lužická ulice, rekonstrukce, Dan Ramzer, nemocnice, Eltodo, Řasnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantě skončila po roce a čtvrt rekonstrukce Lužické ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.