Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice kolem harcovské přehrady se na měsíc uzavře. Přístupná bude pro pěší, bruslaře i cyklisty

Vedení města nakonec na druhou polovinu léta uzavře Zvolenskou ulici kolem liberecké přehrady. Město nakonec získalo všechna potřebná povolení a tak se silnice uzavře pro dopravu od 5. srpna do 3. září. Přístupná bude pro pěší, bruslaře i cyklisty.

Vedení města plánuje na uzavřeném úseku silnice realizovat kulturní a sportovní akce, které budou součástí Léta u přehrady, jehož program by měla radnice zveřejnit během příštího týdne.

 „Předběžný rozsah uzavření je navržen od hráze k začátku přehrady tak, aby byl zajištěn přístup vozů Technických služeb města Liberce k odběrům vody,“ doplnila už dříve mluvčí magistrátu Jana Kodymová. S návrhem na uzavření ulice přišli jako první občané na březnovém veřejném projednání.

Schválení dalšího omezení v Liberci nebylo jednoduché. K plánované uzavírce se musel vyjádřit odbor dopravy i policie. Ve městě je aktuálně 30 uzavírek či omezení a podle řidičů je uzavření Zvolenské ulice další zbytečnou komplikací na trase z dolního centra Liberce na Harcov.

„V letošním roce půjde pouze o zkušební dobu na jeden měsíc, a pokud nenastanou nějaké zásadní komplikace, můžeme na příští rok uvažovat o delší době uzavření nebo jiném řešení, které by zde omezilo provoz aut,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář. Uzavírka se nebude vztahovat na pěší, cyklisty a v případě potřeby na vozidla s povolením magistrátu.

O dočasném uzavření Zvolenské ulice se už mluvilo několikrát. Před deseti lety chtělo silnici vedení města uzavřít v rámci projektu Zelené srdce Liberce. Záměr se ale nakonec nerealizoval podobně jako za předchozího vedení města, kdy projektanti navrhli olemovat silnici chodníkem nebo zjednosměrnění. Tyto projekty skončily jen na papíře. 

Jste pro uzavření Zvolenské ulice v letních měsících?

Celkem hlasovalo957 čtenářů

Foto Dominik Svoboda

Štítky uzavírka, Liberec, Zvolenská, přehrada, Harcov, cyklista, silnice, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice kolem harcovské přehrady se na měsíc uzavře. Přístupná bude pro pěší, bruslaře i cyklisty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.