Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SLEDUJEME: Cesta k Jadranu se začíná komplikovat

Očekávané se děje skutečností. Hlavní evropské tahy směrem k Jaderskému moři zaznamenávají první větší komplikace. Kolony se tvoří ve směru do Chorvatska a dále směrem na jih.

10:50 – Dopravní komplikace se dostaly už i do Německa. Kolony jsou na obchvatu Mnichova, téměř celá dálnice A8 mezi Mnichovem a Rosenheimem stojí. Podobně i dálnice A3 u Deggendorfu ve směru na Pasov.

„Itálie má obrovské kolony na Brennerské dálnici A22 ve směru do středu Itálie ve směru od Rakouska a kolony komplikují provoz na dálnici u Benátek a Bibione,“ přidává ÚAMK.

Další nepříjemnosti jsou na dálnici M1 v Maďarsku u města Györ. Ve směru do Budapešti je hlášena dopravní nehoda. Časovou ztrátu lze čekat i na rakousko-maďarských hranicích za Vídní. Další nehoda blokuje dálnici M7 u Balatonu ve směru na Chorvatsko a doprava houstne i na obchvatu Budapeště.

Zdržení je potřeba očekávat i na příjezdu do Vídně od Mikulova, na dálnici A9 před tunely Kienberg a Selzthal ve směru na Graz nebo na Tauernské dálnici A10 ve směru do Villachu. Protáhla se i kolona před tunelem Karawankem, nyní už čítá deset kiloemtrů ve směru do Slovinska.

„Ve Slovinsku už je několikahodinové zdržení na hraničním přechodu Macelj ve směru do Chorvatska a hodinu si postojíte na přechodech Dragonja a Plovanija ve směru na Istrii,“ doplňuje ÚAMK.

Kritická je situace i v Chorvatsku, kde se tvoří kolem Záhřebu kolony. Podobně jako na dálnici A1 od Záhřebu směrem na jih. Zpoždění je potřeba očekávat před tunely Mala Kapela a Sveti Rok ve směru do Splitu a na Makarskou riviéru. Kolony jsou také stále před mostem na ostrov Krk.


9:05 – Před devátou hodinou hlásí kolony i okolní země. V Maďarsku se tvoří již na hranicích směrem od Vídně, komplikace také čekají na dálnici M1 u města Györ ve směru do Budapešti. Silný provoz lze čekat i u města Mosonmagyaróvár ve stejném směru.

Kolony jsou nadále kolem rakouského Salcburku, na Tauernské dálnici A10 ve směru na Villach. Větší kolona je i před tunelem Karawankem, kde narostla o další kilometr ve směru do Slovinska. Nepříjemnosti jsou i ve Vídni.

„Ve Slovinsku už je několikahodinové zdržení na hraničním přechodu Macelj ve směru do Chorvatska a hodinu si postojíte na přechodech Dragonja a Plovanija ve směru na Istrii,“ píše dále ÚAMK.

Špatná situace je kolem hlavního města Chorvatska. Pomalu jedoucí kolona je na dálnici A1 od Záhřebu směrem na jih. Další se tvoří před tunely Mala Kapela a Sveti Rok ve směru do Splitu a na Makarskou riviéru. Kolony se tvoří i před mostem na ostrov Krk.


8:50 – Před sedmou hodinou se začaly tvořit kolony na Tauernské dálnici A10 v Rakousku ve směru ze Salcburku na Villach. Před tunelem Karawanken se pomalu pohybuje osmikilometrová kolona ve směru do Slovinska. Už devítikilometrová kolona stojí před hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska. „Tříkilometrová kolona stojí na dálnici A3 před mýtnicí Sveta Helena ve směru na Záhřeb, kolony jsou i u mýtnice Záhřeb Lučko a za ní ve směru na jih je silný provoz až po Karlovac. Hodinu a půl dlouhé čekání čeká u hraničního přechodu Dragona ve směru z města Koper na Istrii,“ upozorňuje Ústřední automotoklub České republiky.

Autoři | Foto HAK.hr | Zdroj ÚAMK

Štítky dovolená, prázdniny, silnice, Chorvatsko, UAMK, dálnice, tunel, Jaderské moře, Ústřední automotoklub České republiky, Slovinsko, Záhřeb, Vídeň, Budapešť, hraniční přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SLEDUJEME: Cesta k Jadranu se začíná komplikovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.