Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FlixBus chce na lince do Prahy konkurovat RegioJetu. Za jízdenku zaplatíte od 79 korun

Společnosti RegioJet se musí na autobusové trase z Liberce do Prahy připravit na konkurenci, která nemá zrovna malé cíle. FlixBus chce nalákat cestující na moderní autobusy a levnější jízdné než u konkurence. Denně pak plánuje od začátku školního roku vypravit až devět autobusů v nejvytíženější časy.

“Od 17. srpna začneme s provozem na vnitrostátních linkách v České republice. Propojíme 17 českých měst a hned od začátku nasadíme vysoký počet spojů. Na trase Brno - Praha budou odjezdové intervaly autobusů v některých případech každých 30 minut,” říká ředitel společnosti FlixBus pro Českou republiku a Slovensko Pavel Prouza.

Například za cestu z Liberce do Prahy zaplatíte od 79 korun, tedy méně než u konkurenčního RegioJetu. Cesta do Prahy s FlixBusem bude ale o poznání delší, potrvá 95 minut. Dopravce hodlá z libereckého autobusového nádraží od září vypravovat na trasu až devět autobusů denně.

Veřejnost o tom FlixBus informoval krátce poté, co konkurenční RegioJet nabídl na autobusové lince Liberec - Praha levnější spoje s menším rozsahem služeb označené Low-cost. Cestující za jízdenku Low-cost třídy zaplatí o pět korun méně než za cestu žlutým autobusem Fun&Relax, kde dopravce garantuje rozsah služeb a přítomnost palubního personálu. Nově tak začíná cena jízdenky při platbě Kreditovou jízdenkou na 85 korunách a při platbě ostatními způsoby na 95 korun.

FlixBus tak chce o nové klienty bojovat nižší cenou jízdného. „Nově spuštěné linky jsou pouze začátek. Naším cílem je být jedničkou na klíčových linkách do roku 2018 a postupně zapojit do naší zelené sítě celou Českou republiku,“ dodává Pavel Prouza.

Zákazníci si mohou zarezervovat lístky online přes FlixBus.cz nebo skrz mobilní aplikaci FlixBus App a také přímo v obchodě FlixBusu na autobusovém nádraží Florenc.

Foto FlixBus

Štítky Liberec, Praha, RegioJet, cestování, autobus, FlixBus, Česko, Slovensko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FlixBus chce na lince do Prahy konkurovat RegioJetu. Za jízdenku zaplatíte od 79 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.