Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Začala demolice dvou domů na nepřehledné křižovatce v Jablonci

S menším zpožděním začala v Jablonci na nepřehledné křižovatce Ostrý roh demolice dvou domů. Poté zde kraj hodlá vybudovat kruhový objezd. Ten má být hotový už příští rok. Demolice domů bude ohleduplná k okolí, nebude použita trhavina, ale dělníci oba domy rozeberou mechanicky.

Brzy tak zmizí bývalá restaurace na křižovatce ulic Čsl. Armády a Janovská a bytový dům v ulici Želivského na protější straně křižovatky.

„Stavby se postupně rozeberou jen mechanicky bez použití trhavin tak, aby demolice neohrožovaly bezpečnost ani stabilitu sousedních nemovitostí a okolí zbytečným hlukem a prachem nad přípustnou míru,“ řekl Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Na křižovatce bude normálně fungovat provoz, jen ve výjimečných případech může být krátkodobě uzavřena.

Jablonec na demolici získal milionovou dotaci od ministerstva pro místní rozvoj. Do roku 2020 zde ale musí stát kruhová křižovatka. „Tu ale bude stavět Krajská správa silnic Libereckého kraje, nikoli město,“ vysvětlil náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha

„Náklady jsou kolem 26 milionů korun," uvedl náměstek libereckého hejtmana Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj).

Křižovatka Ostrý roh leží na jedné z frekventovaných příjezdových tras od Liberce a odbočuje z ní cesta do zimních středisek v Janově nad Nisou a Bedřichově. Do křižovatky vjíždějí i desítky aut od blízkého supermarketu a čerpací stanice. Křižovatka je v zatáčce a výhled navíc komplikují právě domy, které stojí až u silnice.

Autoři | Foto Město Jablonec/Petr Vitvar

Štítky Ostrý roh, Jablonec, křižovatka, dům, demolice, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Lukáš Pleticha, Marek Pieter, Starostové pro Liberecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala demolice dvou domů na nepřehledné křižovatce v Jablonci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.