Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Město do vozového parku pořídí první dva elektromobily. Získalo na ně dotaci

Jedno vozidlo na plyn a dva elektromobily přibudou v rámci obnovy do vozového parku města Liberec. Vedení města tak chce podpořit alternativní způsoby dopravy. Liberec na nákup získal půlmilionovou dotaci z ministerstva životního prostředí.

„Dotace v zásadě hradí rozdíl mezi pořizovací cenou klasického automobilu a těchto, s tím, že následný provoz v případě elektromobilu již vychází ekonomicky lépe. S postupnou obměnou vozového parku v dalších letech se počet elektromobilů bude zvyšovat,“ vysvětlil ekonomický náměstek primátora Jan Korytář.

Podle něj jde o příspěvek města na zlepšení ovzduší ve městě, které je znečištěno nad povolené limity zejména takzvanými prachovými částicemi, jejichž zdrojem jsou často starší dieselové motory.

„Tyto částice mají přitom rakovinotvorné účinky a v některých městech takováto auta do center již nemohou vjíždět,“ dodal.

Vozidla kategorie M1 s alternativním pohonem pro zaměstnance statutárního města Liberec budou využívána pracovníky odboru majetkové správy k zajištění údržby, revizí, rekonstrukcí a oprav svěřeného majetku. Dále budou sloužit pracovníkům odboru hlavního architekta a odboru ekologie a veřejného prostoru pro práci v terénu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky elektromobil, Liberec, vozový park, Jan Korytář, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město do vozového parku pořídí první dva elektromobily. Získalo na ně dotaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.