Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Na silnice půjde o devatenáct milionů víc. Kraj za ně opraví devět úseků

Státní fond dopravní infrastruktury přihrál Libereckému kraji 18,78 milionu korun. Celková dotace se tak letos zvedla na 141 135 000 korun. Stát ale neposílá další peníze jen tak, ale reaguje na to, že kraj bude muset ze svého rozpočtu platit zvýšení mezd pro řidiče.

Navýšené finanční prostředky budou použity na opravy dalších silnic. Jedná se o silnice III/28727 v Jenišovicích, o úsek III/28610 Bradlecká Lhota – Kyje, opravu opěrné zdi na III/28621 ve Víchové nad Jizerou, dále o silnici III/29022 v Albrechticích v Jizerských horách. Obnoven bude také propustek na silnici III/29018 v Kořenově, propust u nábřežní zdi na silnici III/26836 v Lindavě u Cvikova a propustek na silnici III/2875 v Proseči.

„Liberecký kraj v letošním roce plánuje zrekonstruovat 73 úseků silnic za 826 milionů korun. Částka 364 milionů korun půjde z krajského rozpočtu, 150 milionů korun z Integrovaného operačního programu, dalších 141 milionů je ze Státního fondu dopravní infrastruktury a 171 milionů z programu Interreg, v rámci kterého byla již dokončena první akce z projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha. Dokončený je úsek silnice III/2919 z Nového města pod Smrkem do Jindřichovic pod Smrkem,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Autoři

Štítky Doprava, silnice, opravy, Liberecký kraj, SFDI, Státní fond dopravní infrastruktury, Jenišovice, Bradlecká Lhota, Víchová nad Jizerou, Kyje, Marek Pieter, Albrechtice v Jizerských horách, Kořenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnice půjde o devatenáct milionů víc. Kraj za ně opraví devět úseků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.