Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Jablonným neprojedete. Začíná kompletní rekonstrukce průjezdu městem

Už ve středu začíná oprava části silnice II/270, která vede Jablonným v Podještědí. Rekonstrukce si vyžádá uzavírku, trpělivostí se tak musí obrnit jak místní, tak řidiči, kteří přes Jablonné jezdí, ale i cestující autobusovou dopravou. Hotovo má být v polovině příštího roku, oprava má vyjít na 43,5 milionu korun a z 85 procent ji zaplatí evropská dotace.

„Stavba řeší modernizaci průjezdního úseku, dále úpravu tří křižovatek ulic Lidická x Cvikovská, Zdislavy z Lemberka x Švermova a Liberecká x Lužická, přibudou parkovací místa na náměstí Míru, opraveno bude veřejné osvětlení, chodníky, přechody pro chodce, dopravní značení a odvodnění komunikace,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Kraj spolupracuje i s městem, které si opraví chodníky a veřejné osvětlení a vybuduje i parkovací zálivy.

Uzavírky potrápí místní, řidiče i cestující autobusovými linkami, týká se to celkem jedenácti. Linky nebudou obsluhovat zastávku Zdislavy z Lemberka, která se nachází v uzavřeném úseku, a dále nebudou zajíždět do zastávky škola.

„Nejbližší zastávkou od místní základní školy, kde bude obsluha zachována, je asi kilometr vzdálená zastávka u vlakového nádraží. Pro školní spoje bude proto zřízena ještě náhradní zastávka školní. Ta se nachází v těsné blízkosti uzavřeného úseku,“ dodal Pieter.

Omezení veřejné autobusové dopravy je platné od 21. září 2017 do 30. listopadu 2017.

Autoři

Štítky rekonstrukce, silnice, Jablonné v Podještědí, Liberecký kraj, Marek Pieter, Zdislava, Lemberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonným neprojedete. Začíná kompletní rekonstrukce průjezdu městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.