Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Liberecku napadlo až deset centimetrů sněhu. Podle meteorologů by se mělo přes den oteplit

V Libereckém kraji napadlo do dnešního rána místy až deset centimetrů mokrého sněhu. Hlavně v horských oblastech mohou mít řidiči kamionů problémy ve stoupáních. Na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a do Polska stálo několik kamionů, silničáři ale zatím neuvažují o tom, že by ji pro nákladní dopravu uzavřeli. Technika je tam v provozu nepřetržitě od pondělních 21:00, přes den má napadnout jen do pěti centimetrů.

Sněží podle něj jen v horských oblastech, v nižších polohách padá většinou sníh s deštěm, na Turnovsku a Českolipsku i přes noc většinou jen pršelo. "Problémy nejsou hlášeny ani na Albrechtickém kopci, ani na silnici 9 na Šébru," dodal Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Hlavní tahy jsou podle něj většinou jen holé a mokré, místy mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu. Na silnici na Harrachov je sněhu víc, se zvýšením provozu by ale podle něj měla i sůl lépe účinkovat a sníh bude odtávat.

Podle meteorologů by se mělo přes den oteplit až na šest stupňů a srážky budou ustávat. Trvalejší sněžení by mělo být jen v horách a teploty se tam udrží těsně kolem bodu mrazu. "Pozor by si měli dát řidiči na silnicích nižších tříd v horských oblastech, kde se sype jen inertním materiálem. Silnice zapadávají a mokrý sníh může klouzat," dodal Pospíšil.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, silnice, Harrachov, Polsko, Tanvald, Pavel Pospíšil, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecku napadlo až deset centimetrů sněhu. Podle meteorologů by se mělo přes den oteplit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.