Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Silničáři se připravují na silné sněžení. Od rána bude pro kamiony uzavřený přechod v Harrachově

Předpověď počasí slibuje silné sněžení, a to především ve vyšších polohách. A mezi ty můžeme počítat i hraniční přechod v Harrachově na mezinárodní silnici číslo 10. Silničáři se jej proto rozhodli uzavřít pro kamiony, aby předešli případným komplikacím.

„Uzavírka bude platná do odvolání. Otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky a předpovědi počasí v průběhu středy v odpoledních hodinách,“ řekl šéf silničářů v Libereckém kraji Petr Šén.

Podle něj je doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5t přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ dodal.

Pro osobní auta a autobusy bude silnice otevřená, silničáři ale varují před intenzivní sněžením a tvorbou sněhových jazyků. „Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu,“ uzavřel Šén.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky sněžení, sníh, počasí, Harrachov, kamiony, silnice, Liberecký kraj, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři se připravují na silné sněžení. Od rána bude pro kamiony uzavřený přechod v Harrachově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.