Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silný vítr a sněžení komplikují dopravu. Problémy mají hlavně kamiony

Silný vítr a sněžení komplikují dnes ráno dopravu v Libereckém kraji. V otevřených úsecích se na silnicích vytvářejí sněhové jazyky, i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh. Problémy mají hlavně kamiony. Kdo dnes nemusí, neměl by vyjíždět, doporučil Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Spadlý strom zastavil ráno provoz na trati z Liberce na Českou Lípu. Podle informací z Českých drah nahradily z Liberce na Křižany a Rynoltice vlaky autobusy.

"Sněžit začalo po půlnoci na Jablonecku, od rána už padá sníh na celém území kraje. Někde jsou to tři centimetry, jinde deset. Problémy dělá hlavně silný vítr, který odklízení sněhu z komunikací komplikuje," řekl Pospíšil.

Odstavený nákladní vůz blokuje od rána pravý jízdní pruh na silnici 65 od Rychnova u Jablonce směrem na Jablonec, další kamiony stojí na silnici 260 u Tuhaně na Českolipsku. "Problémy ale budou mít řidiči kamionů všude," poznamenal Pospíšil. Kamiony už ráno blokovaly průtah Libercem.

Komplikace hlásí silničáři ze Svoru, nehodu naopak z Hájí nad Jizerou.

Meteorologové vydali v pondělí výstrahu na silný vítr pro Liberecko. Na hřebenech hor se očekávají nárazy větru o rychlosti až 108 kilometrů za hodinu. V průběhu dne by měl vítr od západu postupně slábnout. Teploty v kraji se dnes pohybují od minus pěti do minus jednoho stupně. Na hlavních tazích leží vrstva sněhu, která klouže, místy se mohou tvořit sněhové jazyky. "Řidiči by měli jezdit zvlášť opatrně a bez zimní výbavy na silnice vůbec nevyjíždět," dodal Pospíšil.

Autoři | Foto Ondřej Havlíček

Štítky Liberec, Liberecký kraj, sníh, Silnice LK, silnice, vichřice, Pavel Pospíšil, České dráhy, Česká Lípa, Rynoltice, Křižany, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr a sněžení komplikují dopravu. Problémy mají hlavně kamiony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.