Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Programy dopravní výchovy pro školy v Libereckém kraji začaly v novém hávu

Na konci ledna začal Tým silniční bezpečnosti opět navštěvovat mateřské a základní školy v Libereckém kraji. „Dny s dopravní výchovou“ jsou v roce 2018 pod hlavičkou projektu „Markéty dopravní výchova“, i proto je program pro děti nově motivován spoustou pomůcek.

Preventivní „Dny s dopravní výchovou“ jsou doplňující programy pro mateřské nebo základní školy v Libereckém kraji. Školy mají povinnost se dopravní výchově věnovat, formu už si mohou zvolit sami. V Libereckém kraji navštěvují děti všech věkových kategorií proškolení členové Týmu silniční bezpečnosti. Mají znalosti z oblasti dopravní bezpečnosti, i ze základů pedagogického přístupu.

„Liberecký kraj dlouhodobě věnuje bezpečnosti dětí v silničním provozu zvýšenou pozornost. Jsme rádi, že programy dopravní výchovy se stále inovují a nabízejí tak dětem novou a atraktivnější podobu. Současně vítáme také nové materiály pro pedagogy, kteří s nimi dále mohou samostatně pracovat,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na počátku nového kalendářního roku proběhlo opět školení členů, jelikož program pro školy a školky prošel změnou. „Pro děti jsou připravené nové pomůcky, jež usnadní názornost výkladu. Žáci mají možnost se setkat s postavami města Střeštěnov nejen v inovativním didaktickém materiálu, ale také již v preventivním programu pro školy a školky,“ říká Markéta Novotná, Metodik Týmu silniční bezpečnosti. Výuka je motivována jednotlivými postavami. Každý blok programu je motivován jinou charakteristickou postavou.

Za podpory partnerů projektu „Markéty dopravní výchova“, kterými jsou Liberecký kraj, Nadace ČEZ, Magna Bohemia, nebo město Česká Lípa, projde ročně programem tisíce dětí.„Důležitost bezpečnosti dětí na silnicích vnímáme velmi silně. Témata s ní spojená jsme letos zařadili do programu našich firemních akcí. Projekt „Markéty dopravní výchova“ nám naši snahu perfektně doplňuje, proto jsme jej podpořili v rámci našeho každoročního grantového programu,“ informuje Lucie Mazáčová za Magna Bohemia.

V roce 2017 navštívil Tým silniční bezpečnosti 47 mateřských škol a 53 základních škol v Libereckém kraji. V současné době již má opět rezervováno termín 60 škol v jarní části projektu. Registračním formulářem se přihlásilo do programu více jak 250 škol. Tým silniční bezpečnosti bude zajisté nabízet termíny i na podzim.

Tisková zpráva

Štítky Tým silniční bezpečnosti, Liberec, malování, děti, Liberecký kraj, projekt, základní škola, Marek Pieter, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Programy dopravní výchovy pro školy v Libereckém kraji začaly v novém hávu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.