Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policisté se zaměřili na nákladní automobily a autobusy, každý třetí řidič se dopustil přestupku

Policisté napříč celým krajem se začátkem března zaměřili na nákladní automobily a autobusy. Během dvoudenní akce zkontrolovali více než 120 vozidel. Zhruba každý třetí řidič se podle policejních statistik dopustil přestupku. Jeden z řidičů dokonce řídil pod vlivem alkoholu.

Nejčastějším přestupkem, kterého se řidiči dopustili, byl ve 22 případech špatný technický stav vozidla, z toho ve 12 případech u řidičů nákladních vozidel. Bezpečnostní pásy nepoužil jeden řidič a maximální povolenou rychlost nepřekročil žádný řidič. „Alkohol za volantem zjistili policisté u jednoho z kontrolovaných řidičů. V jednom případě nepředložil řidič doklad o pojištění odpovědnosti,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté na území Libereckého kraje zkontrolovali celkem 127 vozidel během dvou dní, z toho 86 nákladních vozidel. Zjistili 43 dopravních přestupků. Celkem 16 přestupků oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zbylých 27 přestupků vyřídili blokově a uložili za ně pokuty v celkovém součtu 16 tisíc korun. „Kromě nákladních vozidel z České republiky zkontrolovali policisté několik cizinců,“ dodala mluvčí.

Tím ale výpis přestupků nekončí. „Ve třech případech bylo zjištěno nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy a v jednom případě nesprávné používání tachografického zařízení,“ doplnila Šrýtrová.

Policisté ve spolupráci s pracovníky Krajské veterinární správy také zkontrolovali celkem 13 dodávek, kdy v šesti případech odhalili nesprávné skladování a chlazení potravin. „Jak ukazují výsledky, akce zaměřené na nákladní a autobusovou dopravu jsou stále potřebné, a policisté budou jistě během roku v podobných kontrolách i nadále pokračovat,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Policie ČR, kontrola, TISPOL, nákladní automobil, Krajská veterinární správa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na nákladní automobily a autobusy, každý třetí řidič se dopustil přestupku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.